• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C

“Hayata Tutunanlar”, Güvenpark Sanat Galerisi’nde

“Hayata Tutunanlar”, Güvenpark Sanat Galerisi’nde
Yetiştirme yurtlarından yetişerek hayata atılan Ressam Remzi Taşkıran'ın, "Hayata Tutunanlar" konulu Resim Sergisi, Büyükşehir Belediyesi Güvenpark Sanat...

Yetiştirme yurtlarından yetişerek hayata atılan Ressam Remzi Taşkıran'ın, "Hayata Tutunanlar" konulu Resim Sergisi, Büyükşehir Belediyesi Güvenpark Sanat Galerisi'nde açıldı. Sergiden elde edilecek gelirin bir bölümü, kimsesiz çocuklar yararına harcanacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, toplumun her kesimine hitap eden sanatçıları, Başkentlilerle buluşturmaya devam ediyor. Yetiştirme yurtlarından yetişen Ressam Remzi Taşkıran'ın, "Hayata Tutunanlar" adlı Resim Sergisi, Büyükşehir Belediyesi Güvenpark Sanat Galerisi'nde açıldı. Ressam Taşkıran'ın kendi hayatından kesitlerin de yer aldığı 40 tablonun bulunduğu serginin açılışına aralarında TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ile Sevgi Evleri'nden gelen bir grup çocuk da katıldı.

29 Ocak'a kadar açık olacak sergiden elde edilecek gelirin bir bölümünün kimsesiz çocukların yararına harcanacağı bildirildi.

Serginin açılışında konuşan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Ressam Remzi Taşkıran'ın hayata tutunmak isteyen yetiştirme yurdu gençlerine verdiği desteği yakından bildiğini vurguladı. Başkanvekili Aydın, "Bu sergiye de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ile Ankara Büyükşehir Belediyemiz bu güzel sanat galerisi ile desteğini verdi. Çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ressam Remzi Taşkıran da "Yetiştirme Yurdu kitlesine nasıl bir faydam olur diye düşünürken, yine sanatla katkıda bulunma amacıyla ahde vefa anlayışı ile böyle etkinlik gerçekleştirdik" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yüksektepe ise sergi ile ilgili olarak "Hayata Tutunanlar insanlara umudu anlatıyor. Ressamımızı kutluyorum" derken; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdürü Selim Çelenk de "Serginin gerçekleşmesinde emeği olan TBMM Başkanvekilimiz başta olmak üzere, Bakanlığımıza, Büyükşehir Belediyesi'ne ve bizim kurumlarımızdan yetiştiğini övünerek ifade eden sanatçımız Remzi Bey'e teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim