• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Harput’a Dini Eğitim Veren Ulusal Külliye Yapılacak

Harput’a Dini Eğitim Veren Ulusal Külliye Yapılacak
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Harput'a 4 bin yıllık mimarisine uygun kıraat eğitimlerinin olacağı ulusal...

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Harput'a 4 bin yıllık mimarisine uygun kıraat eğitimlerinin olacağı ulusal bir külliye yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, milletvekilleri Tahir Öztürk, Ömer Serdar, Metin Bulut, Ejder Açıkkapı ve AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze'yle birlikte Ankara'da yaptıkları çalışmalarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Belediye toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Yanılmaz, Ankara'daki çalışmalarda gösterdikleri birlik ve beraberlik sayesinde Elazığ'da önemli hizmetlerin geleceğine inandığını aktardı. Elazığ'ın 4 milletvekilinin 4'nünde iktidar partisinden ve belediye başkanının da o partiden olmasının sorumluluğun artması demek olduğunu ifade eden Yanılmaz, "Elazığ'a hizmet getirme mücadelesini hep birlikte üstlenmiş olduk. Bundan sonraki süreçte Elazığ'a daha iyi hizmet getirebilmek için milletvekillerimiz ve il başkanımızla bir kısım toplantılarımız oldu. O toplantılarda bir kısım kararlar aldık. Bu kararlardan en önemlisi Elazığ'ın problemlerini herkes kendi penceresinden farklı yerlere ve bakanlıklarla görüşerek anlatmayacak. O problemleri birlikte, bir araya getireceğiz. Öncelikleri belirleyip, belirlediğimiz problemlerle ilgili görüşmeleri de hep birlikte yapacağız" dedi.

"ELAZIĞ'A BÜYÜK HİZMETLER GELECEK"

Ankara'da milletvekilleri ve il başkanıyla birlikte ziyaretler yaptıklarını ifade eden Başkan Yanılmaz, "Bunun etkisini çok iyi bilen biri olarak diyorum ki, çok iyi noktadayız. Birlik ve beraberlik içerisinde yaptığımız her ziyaret sayesinde Elazığ'da çok büyük hizmetlerin geleceğini söyleyebilirim. Elazığ için çok önemli olan birlikte harekat etme gücünü, sivil toplum kuruluşları, odalar, borsa ve kentin kanaat önderleriyle arttırmamız gerekeceğine inanıyorum. Nasıl şuanda 4 milletvekili, il başkanı ve belediye başkanı olarak birlikte her yere gidip, gücümüzü ortaya kokuyorsak, Elazığ şehir olarak ta bir güç olduğunu ve önemli bir katma değer katan görüşmelerimiz olacaktır" diye konuştu.

"HARPUT'A ULUSAL KÜLLİYE YAPILACAK"

Ankara'da 2 gün süreyle milletvekilleriyle birlikte görüşmeler yaptıklarını vurgulayan Yanılmaz, ziyaretlerin ilk meyvesini aldıklarının altınızı çizdi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile görüştüklerini anlatan Başkan Yanılmaz, şunları kaydetti:

"Özellikle Harput'taki Diyanet Eğitim Merkezi yerine yapılacak külliye ile ilgili görüşme yaptık. Teknik heyet önümüzdeki hafta Elazığ'a gelecek üzerinde bir çalışma yapılacak. Buraya bölgesel olmaktan ziyade ulusal bir külliye yapılması, geçmiş tarihte Kurra Üniversitesi'nde olduğu gibi kıraat eğitimlerinin yapılacağı bir enstitünün kurulmasını arzu ettik. Eğitimin yoğun bir şekilde devam edeceği ancak Harput'un 4 bin yıllık mimarına uygun bir külliyenin yapılması kararını aldık. Önümüzdeki hafta ilk adımı atacağız, hızla bitirilip hizmete sunacağız. Bizde belediye olarak, külliyenin Harput Eğitim Merkezi'nin yanında belediyemize ait 28 dönüm arazimizi külliyenin daha geniş ve rahat bir şekilde kurulması için Diyanet'e hibe edeceğiz."

DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz'i de ziyaret ettiklerini belirten Yanılmaz, geçtiğimiz hafta kolekter yeri teslimi yapılan Şorşor deresi ile ilgili kanal ihalesinin 25'inde DSİ tarafından yapılacağını dile getirdi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Bilim ve Sanayi Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik'i de ziyaret ettiklerini kaydeden Başkan Yanılmaz, bu ziyaretlerle ilgili önümüzdeki günlerde milletvekillerinin değerlendirmede bulunacağını dile getirdi.

Harput’a Dini Eğitim Veren Ulusal Külliye Yapılacak

Harput’a Dini Eğitim Veren Ulusal Külliye Yapılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim