• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C

Gürpınar’da Polis Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gürpınar’da Polis Haftası Coşkuyla Kutlandı
Van'ın Gürpınar ilçesinde 10 Nisan Polis Haftası coşkuyla kutlandı.

Van'ın Gürpınar ilçesinde 10 Nisan Polis Haftası coşkuyla kutlandı.

Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası kutlamaları, Gürpınar Emniyet Amirliği'nde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, protokol ve davetlilerin İlçe Emniyet Amiri Taner Emre'yi makamında ziyaret etmeleriyle devam etti. İlçe Kaymakamı Metin Yılmaz, günün anısına yaptığı konuşmada, polis arkadaşların bu anlamlı günlerinde yanlarında olmaktan, onlarla birlikte bu duyguyu paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yılmaz, "Elbette ki kamu hizmetini ifa eden, kamu görevlilerinin yapmış olduğu kamu hizmetleri toplum yaşamı bakımında büyük önem arz etmektedir. Bunların içinde bir kamu hizmetinin varlığı var ki, o başlı başına önemli ve anlamlı olmanın ötesinde diğer tüm kamu hizmetlerinin varlığını ve önemini anlamlı kılmakta. Bir diğer ifade ile o kamu hizmeti olmadan diğer kamu hizmetlerinin toplum tarafından faydalanması mümkün olmamakta. İşte toplum açısından bu denli önemli olan kamu hizmeti polislerimiz ve askerlerimiz tarafından yapılan emniyet ve asayiş, yani güvenlik hizmetleri. Bu bakımdan polislerimizin ve askerlerimizin yapmış olduğu kamu hizmetinin ne kadar önemli ve değerli olduğu hepimiz tarafından bilinmektedir. Bu vesile ile bu hizmetlerin sunulmasında, özelikle son zamanlarda yaşadığımız terör olaylarından dolayı canlarını veren polislerimizi ve askerlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyor, onların mekanlarının cennet olmasını Allah'tan niyaz ediyor, tüm polis teşkilatımızın haftasını tebrik ediyorum" dedi.

Gürpınar İlçe Emniyet Amiri Taner Emre ise, bugünün Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yıldönümü olduğunu hatırlatarak, "Bugünü sizinle kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyorum. Şanla, şerefle yazdığı 170 yıllık bir maziyi geride bırakan teşkilatımız 171. kuruluş yılına girerken, toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok hayati ve önemli görevler üstlenmiştir. Türk Polis Teşkilatı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde geçmişte yerine getirdiği gibi bundan sonrada yerine getirmeye devam edecektir. Teşkilatımızın 171. kuruluş yıldönümünü tüm yurtta olduğu gibi Gürpınar ilçemizde de hep birlikte gururla kutlarken, devletimizin ve milletimizin selameti uğruna hayatını feda eden tüm polis ve askerlerimizin aziz hatıralarını rahmetle anıyor, emekli ve gazilerimiz ile halen görevleri başında olan mensuplarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum" diye konuştu.

Program daha sonra İlçe Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu'nun tüm şehitler için dua okumasıyla devam etti. Öğrenciler tarafından şiirlerin okuması ve okullarda yapılan şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlerin ödüllerini verilmesi ve İlçe Emniyet Amirliği'nde görevli polis memuru Kerim Demir'in şiir okumasıyla son buldu. Programda davetlilere açık büfe şeklinde ikramlar sunuldu.

Kutlama programına İlçe Kaymakamı Metin Yılmaz, Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe, İlçe Tabur Komutanı Engin Yılmaz, İlçe Emniyet Amiri Taner Emre, İlçe Jandarma Komutanı Emrah Akçay, kurum amirleri, muhtarlar, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları, okul müdürleri, polis teşkilatı mensupları ve öğrenciler katıldı.

İlçe Emniyet Amiri Taner Emre ve ilçede görevli polisler, gelen misafirlerle tek tek ilgilenerek ziyaretleri için teşekkür ettiler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim