• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Gürcan’dan Şehitler Günü Mesajı

Gürcan’dan Şehitler Günü Mesajı
AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Çanakkale Zaferi 101. yıldönümü ve 18 Mart şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Çanakkale Zaferi 101. yıldönümü ve 18 Mart şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Çanakkale Zaferi 101. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Tarihin en kanlı çarpışmalarının yaşandığı Çanakkale aynı zamanda; vatana dair sevdamızın destanlaştığı bir dönüm noktasıdır. Çanakkale destanı, bir milletin bütün dünyaya karşı onurunu, şerefini, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz bir şahlanış destanıdır. Çanakkale Savaşı yalnız bizim tarihimizin değil yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından birisidir. Milletimiz Çanakkale'de, tüm yokluklara rağmen Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde imkânsızlıkları nasıl aşabildiğini tüm dünyaya göstermesini bilmiştir. Neredeyse dünyanın her yerinden toplanarak bir araya gelen güçlü düşmanın her türlü taarruzu ve gücü karşısında tek yumruk, tek yürek olan milletimiz; 18 Mart 1915'te, tarihte eşine çok az rastlanılan bir kahramanlığın destanını yazmıştır. Çanakkale Zaferi, vatan topraklarımıza göz diken ve işgale kalkışan devletlere bunun hiçbir zaman gerçekleşemeyeceğini göstermiştir. Türk Milleti'nin tarihin hiçbir aşamasında bağımsızlık ve özgürlüğünden ödün vermeyeceğini bütün dünyaya göstermiş ve kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayıp atmıştır.. Büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan bu zaferin 101. yıl dönümü vesilesiyle, milletimizin birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukların üstesinden gelebileceğini bir kez daha hatırlatıyor, vatan topraklarını savunmak üzere canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim