• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Gümüşhane’de ‘Ateşten Ocak’ Sahnelendi

Gümüşhane’de ‘Ateşten Ocak’ Sahnelendi
Gümüşhane'de Çanakkale zaferinin 101.yılı ve Şehitler Günü nedeniyle düzenlenen yoğun programların sonuncusu olan "Ateşten Ocak" isimli tiyatro oyunu...

Gümüşhane'de Çanakkale zaferinin 101.yılı ve Şehitler Günü nedeniyle düzenlenen yoğun programların sonuncusu olan "Ateşten Ocak" isimli tiyatro oyunu Gümüşhane Kültür Merkezinde sahnelendi.

İlk olarak anıt önündeki çelenk töreni ardından Kültür Merkezindeki anma programı ve sergiyle devam eden programlar öğle saatinde şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen yemek ve şehit kabirlerinin ziyaretleriyle devam etti.

Program kapsamında son etkinlik ise Gümüşhane Gençlik Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi ortaklığında hazırlanan "Ateşten Ocak" isimli tiyatro oyununun sahnelenmesi oldu.

Gümüşhane Kültür Merkezi gerçekleştirilen program Gençlik Merkezi tanıtım filminin izlettirilmesiyle başladı.

Gençlik Merkezi Müdürü Selman Eroğlu, yaptığı açılış konuşmasında Çanakkale zaferi gibi büyük bir mirasa sahip olan bir milletin onunla ne kadar iftihar etse yeri olacağının altını çizerek, "Böyle bir iman ve ahlak destanı çıkarabilen bir toplum, en zor şartlarda bile daima toparlanıp dirilme kabiliyetine sahip demektir. Çanakkale yalnız bizim tarihimizin değil, yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından birisidir. Çanakkale vatanı, bayrağı, milleti, dini ve devleti için canını Allah yolunda feda eden, böylece Allah rızasına eren şehitlerimizin destanıdır " dedi.

Türk Telekom Fen Lisesi tarih öğretmeni Fazıl Yazıcı'nın günün anlam ve önemiyle ilgili sunumunu gerçekleştirmesinin ardından ağırlıklı olarak Gümüşhane'de yapılan Skeç Yarışmasında 2. olan Türk Telekom Fen Lisesi öğrencilerinin rol aldığı tek perdelik "Ateşten Ocak" adlı oyun sahnelendi.

Oyunun ardından Türk Telekom Fen Lisesi müdürü Mehmet Akif Odabaş, tarih öğretmeni Fazıl Yazıcı ve oyunun yönetmeni Mesut Budak'a Vali Yücel Yavuz tarafından plaket, oyunda görev alan gençlere Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan tarafından katılım belgesi takdim edildi.

Programa Vali Yücel Yavuz, eşi Şengül Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, eşi İlke Danışan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, kurum müdürleri, okul müdürleri ve davetliler katıldı.

Gümüşhane’de ‘Ateşten Ocak’ Sahnelendi

Gümüşhane’de ‘Ateşten Ocak’ Sahnelendi

Gümüşhane’de ‘Ateşten Ocak’ Sahnelendi

Gümüşhane’de ‘Ateşten Ocak’ Sahnelendi

Gümüşhane’de ‘Ateşten Ocak’ Sahnelendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim