• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Genç Çiftçi Projesi Didimli Muhtarlara Anlatıldı

Genç Çiftçi Projesi Didimli Muhtarlara Anlatıldı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından nüfusu 20 binin altındaki ilçelerde 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlanacak "Genç Çiftçi Projesi",...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından nüfusu 20 binin altındaki ilçelerde 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlanacak "Genç Çiftçi Projesi", Didim Ziraat Odasından düzenlenen toplantıya katılan muhtarlara anlatıldı.

Didim Ziraat Odasındaki toplantıya Didim İlçe Tarım Müdürü Halis Yaşar, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, İlçe Tarım müdürlüğü personeli ile bazı mahalle muhtarları katıldı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halis Yaşar 30 bin liraya kadar verilecek hibe desteği için istenilen birtakım kriterler olduğunu, bu kriterlere uyan genç çiftçilerin 13 Nisan- 12 Mayıs tarihleri arasında başvurularını il ve ilçe müdürlüklerine yapabileceklerini söyledi.

Destekten yararlanacaklardan, canlı hayvan, örtü altı ve kapalı bahçe tarım yapmak isteyen 18 yaşını doldurmuş, 41 yaşından gün almamış, TC vatandaşı ve okuryazar olmak gibi bazı koşullar arandığını belirten Yaşar, ayrıca ücretli çalışan olmamak, örgün eğitime devam etmemek, gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmamak koşullarını da taşıyanların başvuruda bulunabileceğini söyledi. Coğrafi işaret tescil belgesi bulunanlarla, engelli, gazi veya birinci derece şehit yakınları ile kadınların, verilecek ek puanla değerlendirmeye alınacaklarını kaydeden Yaşar, başvuru şartlarının yeni yayınlandığını değişiklik olduğunda yeniden bilgilendirme yapacaklarını söyledi.

"HİBE BAŞVURU SÜRELERİ"

Hibe desteğinden yararlanmak isteyip, sözleşme imzalayanların bitkisel üretimde projelerini 40 gün içinde, hayvansal üretim projelerini 120 gün içinde tamamlayıp, teslim etmeleri gerektiğini vurgulayan Yaşar proje tamamlandıktan sonra bir tutanakla rapor edilecek olan proje kapsamında hayvan besicilerine hibelerinin TİGEM'e, bitkisel üretim yapan genç çiftçilerin ellerine ödeneceğini söyledi.

"HİBE MERKEZE YOK, MAHALLELERE VAR"

Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir ise Didim'in bir turizm ilçesi olduğunu ama tarımında yapıldığı ilçede bu tür desteklenmelerden de faydalanılması gerektiğini söyledi. Gökdemir özellikle tıbbi ve aromatik ürünler, fide, fidan, iç ve dış mekan süs bitkileri noktasındaki projelerin Didim'de etkili olabileceğini belirterek "İlçemizin havası güzel, toprağı verimli Pazar anlamında sıkıntı yaşanmaz. Bu ayrıca girişimcilik ruhu gelişmesi ve işsizliğe katkı sağlaması açısından önemli... Bu noktada Didim merkezde bu hibe desteği alınamıyor. Didim merkez nüfusu 20 binin üzerinde sadece mahallelerimizi bu hibe veriliyor. Eğer Didim merkezde oturanlar başvuru yapmak isterse nüfus ikametgahlarını mahallelere almak zorundalar. Bu konuyla ilgili de muhtarlıklara, odamıza ve ilçe tarım müdürlüğüne formlar bırakılacak." dedi.

Genç Çiftçi Projesi Didimli Muhtarlara Anlatıldı

Genç Çiftçi Projesi Didimli Muhtarlara Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim