• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Gece de hizmet verecek ambulans helikopterler gelecek

Gece de hizmet verecek ambulans helikopterler gelecek
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu artık gece de hizmet verecek ambulans helikopter için en kısa zamanda ihaleye çıkacaklarını söyledi. Müezzinoğlu bu helikopterlerin ilk olarak Bursa ve Çanakkale'de hizmet vereceğini söyledi.

Seçim bölgesi Bursa'da, Çelikpalas Otel'de düzenlenen "Yaşama Yol Ver konulu toplantıya katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gece görüş sistemine sahip olan ambulans helikopter ihalesine çıkacaklarının müjdesini verdi. Alınacak ambulans helikopterlerin ilk olarak Bursa ve Çanakkale'de hizmete gireceğini söyleyen Müezzinoğlu, "Gece uçuşlu ambulans helikopterlerimizle dünya ile yarışacak bir sağlık sitemine sahip olacağız.

İhale sürecimiz akşama-sabaha tamamlanacak. Bunun ilk iki merkezi Bursa ve Çanakkale olacak. İlk gece uçuşlarımızla Bursa'dan ve Çanakkale'den hastalarımız en doğru adrese ulaştırılacakö ifadelerini kullandı.

120 MİLYON ÇAĞRININ 116 MİLYONU SAHTE İHBAR

"Yaşama yol verö kelimesinin bir slogan olmadığının altını çizen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bir vicdana ve hayata, cana can katan değeri ifade eden bir kelimedir. Bu sebeple ambulansa yol verme hayati değer taşıyor. Çünkü bizler sağlıkçı olarak saniyelerle uğraşıyoruz. Bir saniye bile bizim için hayati değer taşıyor.

Ancak bunu idrak edemeyenler var. Türkiye genelinde 2014 yılı içinde 120 milyon kişi 112'yi aradı. Ancak bu aramalardan sadece 4 milyonu gerçek hasta çıktı. Diğer aramalar 112'yi tamamen meşgul etmek için, hakaret etmek için, veya farklı farklı boyutları olan çağrılardı. Bunları da çözdükten sonra Türkiye sağlık alanında dakikaları da azaltarak başarılarına devam edecek” dedi.

"DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜNÜ DAVET EDECEĞİM”

Ankara'da meydana gelen patlamada sağlık çalışanlarının haksız ve yalan yere eleştirildiğini söyleyen Müezzinoğlu, "Ankara'daki patlamadan 3 dakika sonra 112 Komuta Merkezine çağrı geldi. 4 dakika sonra o alanda toplam 121 tane ambulans ekibimiz geldi. Patlamadan sonra hastanelerimize 150'nin üzerinde yaralı geldi. 150 yaralıyı oraya ambulans ekiplerimiz taşıdı.

Bize yapılan eleştirilerin haksız olduğunu düşünüyorum. Dünya Sağlık Örgütü'nden bir ekip talep ediyorum. Dünya Sağlık Örgütü'nün elinde buna benzer olayların verileri var. Bizim verilerimiz de var. Şimdi bizim ülkemizdeki olay verileriyle başka ülkelerde olan olayların verilerini analiz ederek Türkiye'nin yakaladığı başarıyı dünya ile paylaşmak istiyoruz. Bu, bizim sağlık camiasının başarısıdır” dedi.

"112 ARAYAN KİŞİNİN ADRES SÖYLEMESİNE GEREK KALMAYACAK”

Sağlıkla ilgili yeni bir sistem üzerinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Müezzinoğlu, cep telefonlarından arayan bir vatandaşın bundan sonra adres tarif etmesine gerek kalmayacağını söyledi. Müezzinoğlu, "Sağlık alanında yaptığımız yatırımlar var. Bunlardan birisi coğrafi bilgi sistemi. 112 acil merkezine çağrı geldiği zaman vatandaş artık adres tarifi yapmayacak.

Telefondan gelen sinyal sayesinde vatandaş adresi biliyor mu bilmiyor mu, konuşuyor mu konuşamıyor mu sıkıntısı yaşamayacak. Koordinatlar direk ambulans şoförünün önüne gelecek. Özellikle engelliler için bu sistemi akıllı telefonlarda başlattık.

Engelli vatandaşımız 112 butonuna basar basmaz herhangi bir cümle söylemesine gerek kalmadan ambulansı harekete geçirecek” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim