• BIST 10095.08
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C

Gebze’de Şehitler Anısına Fidan Dikimi Yapıldı

Gebze’de Şehitler Anısına Fidan Dikimi Yapıldı
Kocaeli'nin Gebze ilçesine, Dünya Ormancılık Haftası nedeniyle terör olaylarında hayatını kaybeden şehitler için 1000 adet fidan dikilerek hatıra ormanı...

Kocaeli'nin Gebze ilçesine, Dünya Ormancılık Haftası nedeniyle terör olaylarında hayatını kaybeden şehitler için 1000 adet fidan dikilerek hatıra ormanı oluşturuldu.

Gebze Beylikdağı'nda bulunan Kocaeli Şehitleri Hatıra Ormanı'na Dünya Orman Haftası nedeniyle Kocaeli'li şehitler anısına bin adet sedir çamı fidanı dikildi. Yapılan fidan dikim törenine Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Sakarya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Halil Karademir, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Gebze Kirazpınar Ortaokulu öğrencisi Asiye Erbay "Orman" adlı şiiri okudu ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü tarafından mini konser verildi.

"KÜRESEL ISINMANIN ÖNLENMESİNDE EN ÖNEMLİ OLAN UNSU ORMANLARDIR"

Konserin ardından törenin açılış konuşmasını yapan Sakarya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Halil Karademir, "21 Mart Dünya Ormancılık günü ve ormancılık haftası vesilesiyle bu töreni yapıyoruz. Ormanların yararları bakımından toplumların gelişmesi bakımından önemli bir yeri var. Küresel ısınma ve bundan kaynaklı afetlere baktığımızda ormanların önemi daha da anlaşılacaktır. Küresel ısınmanın önlenmesinde en önemli olan unsu ormanlardır. Karasal alanlardaki en büyük karbon yutakları ormanlardır. Ormanların birçok faydaları vardır" dedi.

"AĞACI VE ORMANI SEVGİ BÜYÜTÜR"

Daha sonra söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, "Bugün hepimiz için mutlu bir gün. Bayram yapıyoruz. Bizim için her hafta orman haftası. Ormanları seveceğiz. Mevut olan ormanları gözümü gibi koruyacağız. Ormanlık alanları, ağaçları gözümüzün nuru gibi koruyacağız. Ağacı ve ormanı sevgi büyütür. Bizim ağacı, çiçeği, ormanı sevdiğimizi onlara severek baktığımızı onlar anlıyor. Ağaçlarında duyguları var. Siz onu sevdiğiniz zaman oda sizi seviyor. Havamızı temizliyor. Gebze bir sanayi bölgesi olduğu için havamız kirleniyor. Ormanlar kirli havayı alıp temiz havayı veriyor. Oksijeni bol havayı ormanlar veriyor. Ormanlarımızı çok sevmeliyiz. Doğayı sevelim ve barışık olalım" şeklinde konuştu.

"BURASI GEBZE'NİN GÖZ BEBEĞİ OLACAK"

Oluşturulan alanın Gebze'nin akciğeri olacak diyen Karaosmanoğlu, "Bugünün bir diğer anlamı da bu fidanları aziz şehitlerimiz için dikiyoruz. Onların adlarını yaşatmak için dikiyoruz. Onlar bu vatan için canlarını vererek bizlere emanet olarak veriyorlar. 1071 Malazgirt'ten, bu zamana kadar Anadolu da hep zor zamanlar yaşadık. Bugünde zor günlerimiz var. Güneydoğu'da adeta dünyanın süper güçleri ile savaşıyoruz. Orada üç beş tane eşkıya ile savaşmıyoruz biz. Çanakkale'de dedelerimiz onları bütün üstünlüklerine rağmen Çanakkale'yi onlara mezar ettiler. Dedeler büyüklerimiz bize Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdular, emanet ettiler. Bugünde biz yarının güçlü büyükleri olarak, yarının ülkesini seven güzel insanları olarak bu emaneti aldık kıyamete kadar götüreceğiz. Birliğimiz, kardeşliğimiz, beraberliğimiz önemli. Vatanımızı bayrağımızı seviyoruz ve bunu ağaç dikerek ifade ediyoruz. Çok çalışarak ülkemizi ve çevremizi güzelleştireceğiz. Belediye olarak her yıl bir milyon ağaç dikiyoruz. Hedefimiz bir daha yıl Kasım, Aralık ayında buranın tüm boş alanlarının fidanını dikeceğiz. Burası Gebze'nin akciğeri olacak. Buranın yanmasına da izin vermeyeceğiz. Burası Gebzemizin göz bebeği olacak" diye konuştu.

"ŞEHİTLERİN RUHLARI ŞAD OLSUN"

Son olarak yeşili yaşatmanın ülkeyi geleceğe taşımak olduğunu belirten Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da, "Vatan savunmasında ve sahip olduğumuz değerlerin korunmasında kahramanca mücadele ederek, Hakk'a yürüyen şehitlerimiz adına tesis ettiğimiz Şehitler Ormanına fidan dikim töreninde, İlimizin çok güzel ve özel ilçesi Gebze Beylikdağı'nda, sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu toprakları bizlere vatan yapan, hayatlarıyla bizlerin sahip olduğu özgürlükleri, gönderdeki bayrağımızı, semalardaki ezanlarımızı sonsuza kadar yaşatan bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Hakikaten şehitleri anmak ve anlamak noktasında bugünkü buluşmamız çok anlamlı. Çünkü, onların yurt yaptığı bu toprakları, bizlerde aldığımız emanetle bugün fidanları dikerek ve onların anısını yaşatarak daha güzel bir yurt yapacağız. Yaşanabilir, sağlıklı, temiz, güzel bir vatan ve toprak yapacağız. Yeşili sevmek, şüphesiz yaratılanı sevmek demektir. Yeşile sevdalanmak, bu topraklara sevdalanmak, yeşili yaşatmak, bu ülkeyi geleceği taşımak ve yaşatmak demektir" ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra Gebze Müftüsü Şaban Apaydın'ın okuduğu duanın ardından şehitler anısına bin adet Himalaya Sedir Çamı toprakla buluşturuldu.

Gebze’de Şehitler Anısına Fidan Dikimi Yapıldı

Gebze’de Şehitler Anısına Fidan Dikimi Yapıldı

Gebze’de Şehitler Anısına Fidan Dikimi Yapıldı

Gebze’de Şehitler Anısına Fidan Dikimi Yapıldı

Gebze’de Şehitler Anısına Fidan Dikimi Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim