• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C

Gazeteci Ömer Karakuş Sarı Basın Kartı Sahibi Oldu

Gazeteci Ömer Karakuş Sarı Basın Kartı Sahibi Oldu
Adıyaman'da yerel bir gazetede haber editörü olarak görev yapan Ömer Karakuş'a T.C Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce gönderilen...

Adıyaman'da yerel bir gazetede haber editörü olarak görev yapan Ömer Karakuş'a T.C Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce gönderilen sarı basın kartı, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş tarafından takdim edildi.

Valilik makamında Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan'ın eşliğinde Haber Editörü Ömer Karakuş'a Vali Mahmut Demirtaş tarafından sarı basın kartı verildi. Adıyaman'da sarı basın kartı sahibi olan kişi sayısı 22'ye yükseldi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, "Adıyaman'da basımız önemli işlere imza atıyor. Basınımız halkımızın sesi ve kulağıdır. Bizler basının yapmış olduğu haberleri dikkate alarak, halkımıza ulaşıyoruz. Basının bu nedenle önemli bir misyonun olduğunu çok iyi biliyoruz. Adıyaman'da da basın emekçilerimizin gece gündüz demeden haber yaparak, önemli bir görevi yerine getirdiğini düşündüğümüz gibi basının bir ilin gelişmesinde önemli bir rol üstlendiğinin de altını çizmek isterim. Adıyaman'da uzun yıllardan bu yana aktif olarak gazetecilik mesleğini icra eden Ömer Karakuş, T.C Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından sarı basın kartını almaya hak kazanmıştır. Bundan sonraki meslek hayatında Ömer Karakuş'a başarılar diliyorum. Sarı basın kartı sahibi olmak için belirli kriterler var. Bugün bu emeğin karşılığını Ömer Karakuş, basın kartıyla aldı" diye konuştu.

Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, "Gazeteci Ömer Karakuş, bugün sarı basın kartını almaya hak kazandı. Sarı basın kartı sahibi olan Ömer Karakuş'u kutluyorum" diye konuştu.

Adıyaman'da uzun yıllardan bu yana sahada aktif olarak habercilik yapan Ömer Karakuş ise, "Bundan 13 yıl önce gazetecilik mesleğine başladım. Orta ve liseli yıllarımda öğretmenlerime sürekli olarak gazeteci olmak istediğimi söylemekteydim. Okul hayatımdan sonra bir fiil Adıyaman'da basın camiası içerisinde yer aldım. Gazetecilik mesleği çok zor olduğu gibi fedakarlık bir meslektir. Bu mesleği çok sevdiğim için işimi severek yapıyorum. Bugün ise T.C Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce Valimiz Mahmut Demirtaş'ın elinden sarı basın kartını almak beni oldukça mutlu etti. Bu önemli günde Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanımız İbrahim Aslan'ın da beni yalnız bırakmadığı için kendisine teşekkür ederim. Sarı basın kartının hak ederek, bu kartı taşımak ayrı bir şereftir" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim