• BIST 8727.4
  • Altın 2237.619
  • Dolar 32.3325
  • Euro 35.1174
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Fuarda Havza tarımı masaya yatırıldı

Fuarda Havza tarımı masaya yatırıldı
Fuar Merkezi Karadeniz Salonu'nda düzenlenen ve moderatörlüğünü Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.

"6. Samsun Tarım Fuarı"nda "Havza Tarım Potansiyeli" paneli düzenlendi.

Fuar Merkezi Karadeniz Salonu'nda düzenlenen ve moderatörlüğünü Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özcan'ın yaptığı panele Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Funda Arslanoğlu, Araştırma Görevlisi Gülcan Kaymak ile Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergin Öztürk katıldı. Düzenlenen panelde, Havza tarımı sorunları ve çözüm öneriler, Havza ayçiçeği tarımı sorunları ve çözüm öneriler, Havza yem bitkileri yetiştiriciliği ve sorunları ile besicilikte karlılık, verimlilik ve sürdürebilirlik; Havza ilçesi örneği konuları ele alındı. Panel sonunda konuşmacılar çiftçi örgütlerinin temsilcileri ve Havza'dan panele katılan çiftçilerinin sorularını ve önerilerini dinlendiler. Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç panelde yaptığı konuşmada ilçedeki tarımın gelişmesi için yapılması gerekler hakkında bilgiler vererek, "İlçemizde gelişimin sağlanması adına her türlü işbirliğine açığız" dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise yaptığı konuşmada, "Tarım Fuarı ilçemizin tanıtımı adına önemli bir etkinlik oldu. İlçemizde tarımın geliştirilmesi için bilim ile uygulamayı birleştirecek bir pratik köprü kurulması gerekmekte. Bu köprünün bir uçunda akademisyenlerimiz, diğer tarafında üreticilerimiz olacak ve sorunlar ile çözümleri buluşturacağız. Fuarımızın ve panelimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Panele ayrıca Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun koordinatörü Bülent Turan, Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Havza Ziraat Odası başkanı Coşkun Genç, Havza TSO Başkan Vekili Yakup Akekin, İlk Kılıvcım Kadın Kooperatifi Başkanı Nihal Baştuğ ve Havzalı çiftçiler katıldı. Panel sonrası hep birlikte fuarın onur konuğu olan Havza standı ziyaret edildi.

Fuarda Havza tarımı masaya yatırıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim