• BIST 10087.35
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C

Fırat Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları Eğitim Toplantısı Yapıldı

Fırat Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları Eğitim Toplantısı Yapıldı
Fırat Kalkınma Ajansı , "Yaşam Kalitesi ve Sanayi Alt Yapıları" ve "İmalat Sanayinin Geliştirilmesi" Mali Destek Programlarına ilişkin bilgilendirme toplantısının...

Fırat Kalkınma Ajansı , "Yaşam Kalitesi ve Sanayi Alt Yapıları" ve "İmalat Sanayinin Geliştirilmesi" Mali Destek Programlarına ilişkin bilgilendirme toplantısının ardından proje hazırlama eğitimleri verdi.

Fırat Kalkınma Ajansı Elazığ Yatırım Destek Ofisi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen eğitim toplantısına Program Yönetim Birim Uzmanları, İlyas Çalışkan, Eyüp Gör, Cihan Dinçer ve kamu kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda Program Yönetim Birim Uzmanları, İlyas Çalışkan, Eyüp Gör, Cihan Dinçer tarafından katılımcılara mali destek programları ve proje hazırlama hakkında eğitim verildi. Projeler ve hibeler hakkında bilgi veren Yönetim Birim Uzmanı İlyas Çalışkan, "2016 mali destek programlarında iki programla biz çağrıya çıkmıştık. Bunlardan birincisi yaşam kalitesi ve sanayi alt yapılarıydı. İkincisi ise özel sektöre yönelik imalata sanayinin geliştirilmesiydi. Toplam 14 milyon TL hibe edilecektir. Ön görülen proje hacmimiz 25 milyondur. Kamuya yönelik olan projemiz, yaşam kalitesi ve sanat yapıları programı 8 Ocakta ilan edilmişti. İlk elektronik başvuru tarihi 22 Ocak geçen Cuma'ydı. Son elektronik baş vuru tarihimiz ise 11 Mart 2016'dır. Projemizi 18 Mart'a kadar evrak olarak yani matbu bir şekilde ister YDO'larımıza isterse Fırat Kalkınma Ajansının Malatya'da ki ajansa teslim edebilirsiniz. Programın amacı bölgemizde yaşam kalitesini ve sanayi sektörünü etkin bir şekilde katkı sağlayacak alt yapı yatırımlarının gerçekleştirilmesini sağlamaktır. Kamu ya yönelik bu alanımızda 2 öncelikli alanımızı vardır. İşletmelerin ortak kullanımına yönelik tesis ve alt yapıların geliştirilmesi ve kentsel alanlarda il ve ilçe merkezleri yaşam kalitesini yükseltemeye yönelik alt yapıların gerçekleştirilmesidir. Dediğimiz gibi programımızın bütçesi 7 milyon TL, asgari desteğimiz 200 bin, azami desteğimiz ise 1 milyon TL'dir" dedi.

Projenin öncelikle bir ihtiyaçtan doğması gerektiğini belirten Eyüp Gür, "Daha sora bir amacının olması gerekiyor. Bütçemiz sınırlı ve sınırlı bir bütçeyle yapılabilir. Başka kısıtlı kaynaklarda var. Bunlarda insan kaynağıdır. Proje için belirli bir insan kaynağına ihtiyaç vardır. Belirlenmiş bir mekanda yapılması lazımdır ve mekandan bağımsız olamaz. Zaman da kısıtlı olduğundan dolayı belirli bir zaman çerçevesinde gerçekleştirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Program daha sonra Cihan Dinçer'in sunumunun ardından soru cevap şeklinde son buldu.

Fırat Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları Eğitim Toplantısı Yapıldı

Fırat Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları Eğitim Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim