• BIST 9753.94
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Eyüpoğlu’ndan, 2016’da Emekçiler İçin Çalışmalarımız Devam Edecek

Eyüpoğlu’ndan, 2016’da Emekçiler İçin Çalışmalarımız Devam Edecek
Hak-İş Konfederasyonu Şanlıurfa Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Seydi Eyüpoğlu, yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Hak-İş Konfederasyonu Şanlıurfa Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Seydi Eyüpoğlu, yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Eyüpoğlu mesajında, 2015 yılının acı tatlı olaylarıyla geride kaldığını ve yeni bir yıla girilmekte olduğunu belirten , "Elbette ki, yeni bir yıla girmenin sevincini ve heyecanını yaşamaktayız. Ancak bu yeni yıl vasıtasıyla geçmişin de bir değerlendirmesini yapmamız gerek. 2015 yılı, ne yazık ki, gerek yaşadığımız bölgede, gerekse güzel Türkiyemiz'de birçok acı olayın da yaşanmasına sebep oldu. Bölgede yaşadığımız savaşlar, Suriyeli bir çok Müslüman din kardeşimizin canlarını yitirmesi, kadın, çocuk, bebek demeden bombalarla öldürülmesi, kalanların zor koşullarda göçe zorlanması ve kurtulanların da göç sırasında yaşamlarını yitirmelerinin acısını yüreğimizde hissettik. Terör olayları ve bu olaylar sırasında askerlerimizin, polislerimizin şehit olmaları yüreğimizde tarifi mümkün olmayan kanamalara yol açtı" dedi.

Türkiye'nin dil, din, ırk ayrımı olmaksızın, Türk, Kürt,Arap, Laz, Alevi, Sunni demeden herkesi kucaklayacak bir kültür yapısına sahip olduğunu kaydeden Eyüpoğlu, "Yüzlerce yıldır kardeşçesine yaşadığımız bu topraklarda aramıza nifak sokmak isteyenler var. Ancak amaçlarına ulaşamayacaklar. Kardeşliğimiz galip gelecektir. Kan dökerek, bu insanları bölmek, parçalamak isteyenler döktükleri kanda boğulacaklardır" diye konuştu.

BAŞARILI BİR YIL GEÇİRDİK

Hak-İş Konfederasyonu Şanlıurfa Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Seydi Eyüpoğlu, 2015'i sendikal açıdan değerlendirdiğinde ise başarılı bir yılı geride bıraktıkları sonucuna vardığını söyledi. Eyüpoğlu, "2015 yılı, başta bölgemiz belediyeleri olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşta üst üste yetkiler aldığımız bir yıl oldu. İşçilerimiz adına güzel sözleşmeler yaptık, önemli kazanımlar elde ettik. Özellikle taşeron sistemine son verme konusunda 2015 bizim için çok önemli bir yıl oldu. Sendika olarak amacımız taşeron sistemini aşamalı olarak kaldırmaktır. Türkiye'de tek bir taşeron işçi kalmayıncaya kadar mücadelemiz sürecektir. 2016 taşeron sistemine karşı mücadelemizi yükselteceğimiz bir yıl olacak. Bu itibarla, 2016'nın toplumumuzun tüm kesimleri gibi bütün işçi kardeşlerimize bolluk, bereket getiren, barış, huzur içinde bir yıl olmasını temenni ederim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim