• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Estetik Ameliyat Görsel Rahatsızlığı Düzeltiyor

Estetik Ameliyat Görsel Rahatsızlığı Düzeltiyor
Estetik ameliyatların kişilerin fonksiyonel ve görsel rahatsızlıklarını düzeltmeyi amaçladığı belirtildi.

Estetik ameliyatların kişilerin fonksiyonel ve görsel rahatsızlıklarını düzeltmeyi amaçladığı belirtildi.

Sağlık tanımını "sadece bedenen değil, ruhen ve sosyal yönden de tam bir iyilik durumudur" şeklinde değerlendiren Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Defne Erkara, "Estetik ameliyatları ile biz kişilerin fonksiyonel ve görsel rahatsızlıklarını düzeltmeyi amaçlarız. Bu rahatsızlık kişinin yaşamını olumsuz etkilediği gibi sosyal yönden de kendini eksik hissetmesine neden olur.Dolayısı ile tam bir sağlık durumundan söz etmek mümkün olmaz" diye konuştu.

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Defne Erkara, estetik ameliyatla ilgili bilgi verdi.

Erkara, meme ameliyatları konusunda şunları söyledi: "Kadın bedeninin en önemli bölümlerinden biri memelerdir.Süt verme fonksiyonu yanı sıra kadın bedenini görsel yönden tamamlayan bir öğedir. Memelerin küçük veya büyük olması fonksiyonel sıkıntı yanında kendini orantılı hissetmeme, istediği kıyafeti giyememe gibi sorunlara yol açar. Türk kadınlarının geneli büyük kalçaya sahiptir. Memelerin küçük olması, büyük kalçayla beraber aşağı yönlü bir orantısızlık yaratır. Kendini güzel hissetmeme, kıyafetlerin birbirine uydurulamaması,yazın bikini giymede sıkıntı gibi kadını sosyal ve psikolojik yönden rahatsız eder.Bu durumda yapılacak en iyi işlem silikon ile meme büyütmedir. Çok hastam var ki,meme büyütme ameliyatından sonra kendimi şimdi kadın gibi hissediyorum."

Büyük memelerin sadece görsel olarak değil sırt ve boyun ağrısına sebep olmaları nedeniyle de sıkıntı oluşturduğunu anlatan Erkara, şunları söyledi:

"Boyun fıtığı yapabilir. Omuzlarda sütyen askısının izi kalır.Ayrıca meme altında pişik sebebidir. Düşünsenize kim omuzlarına iki taraflı 3-4 kiloluk ağırlık koyarak yaşamak ister. Bazen genetik olarak, bazen aşırı kilo alma sonucu bazen de doğum sonrası meme büyümesi gözlenebilir. Bütün bu sıkıntılardan 2 saatlik bir meme küçültme operasyonuyla kurtulmak mümkündür. Ameliyat sonrası kelimenin tam anlamıyla hastanın omuzlarından büyük bir yük kalkmış olur."

Erkara, burun ameliyatları konusunda da şunları söyledi: "Burun ameliyatlarını görsel ve fonksiyonel olarak düşünmek mümkün.Görsel sıkıntı denince kişinin toplum içinde kendini güzel hissetmemesi, herkesin burnuna bakıyormuş gibi gelmesi, dolayısı ile sosyal ve psikolojik yönden sağlık tanımının eksik kalması söz konusudur. Fonksiyonel sıkıntı ise nefes alamama durumudur. Doğal nefes alma organımız burundur. Burun dışarıdan aldığımız havanın ısıtılmasını, nemlendirilmesini ve süzülmesini sağlar.Burnu tıkalı bir insan ağzından nefes alacağı için akciğerlerine sağlıksız hava gönderecektir. Ayrıca burun tıkanıklığı olan kişilerde sıkça horlama şikayeti gözlenir. Dolayısı ile kişinin hayati fonksiyonlarını doğal haline döndürmek veya sosyal ve psikolojik yönden iyi hissetmesini sağlamak için burun estetiği ameliyatlarını yapıyoruz."

Erkara, karın ameliyatları konusunda da şu görüşleri savundu: "Kadınların çoğu doğum yapar. Doğum hayatın bir mucizesidir.Bir canlıyı içinizde büyütmek dünyanın başka bir şeyle kıyaslanmayacak keyfidir. Hayat bize iyi şeyleri yanında bazı katlanılması gereken durumla sunar. İşte doğumun kişiyi mutsuz eden hediyesi de karında esneklik kaybı, deride çatlak ve doğum kilolarının verilmesine rağmen karın bölgesinde kalan yağlardır. Bu yağların büyük çoğu aslında sporla erir.Yine sporla karında bir miktar sıkılaşma da olur. Ancak geri kalan iş ve çatlaklara yapılacak bir şey yoktur.İşte bu aşamada karın germe, liposuction gibi operasyonla biz Estetik Cerrahlar devreye gireriz."

Erkeklerde ise sorunun genelde aşırı kilo almaya bağlı yağlanma ve kilo verme sonrası karın deri ve duvarında sarkma olduğunu anlatan Erkara, şunları söyledi:

"Temel olarak karın bölgesine müdahalemiz iki türlü olur. Sorun sadece yağlanma ise liposuction denen yağ alma yöntemiyle kişiyi derinden kurtarırız. Ancak karın deri ve duvarında sarkma varsa karın germe ameliyatı yapmak şart olur. Ben genellikle hastalarıma ameliyat öncesi bir miktar sporla kilo vermelerini öneriyorum. Bu sayede ameliyat daha çabuk ve başarılı geçiyor. Çünkü hastanın vücudu spor nedeniyle daha sağlam ve sağlıklı hale geliyor. Sıkılaşıyor. Bunu karın germe ve liposuctionla desteklediğimizde yine sosyal yönden kendini daha iyi hissetme daha güzel hissetme ve özgüven artışı şeklinde karşımıza geliyor."

Erkara, botoks-dolgu konusunda da şu bilgiyi verdi: "Bence estetik sektöründe çağın birinci icadı laser epilasyon ikincisi botoksdur. Botoksun yanına destek olarak dolguyu da koyarsak kadınların yaşlanmayla ortaya çıkan yüzde kırışıklık sıkıntılarını büyük ölçüde giderebiliyoruz. Malum sosyalliğin zirvede olduğu bir çağda yaşıyoruz. Hatta sanal alemde sosyalleşme daha da fazlalaştı. 2014 yılının kelimesi "selfie" seçildi. Gerçekten öz çekim "selfie" çektirmeyen insan neredeyse kalmadı. Öz çekim yapılırken en çok yüzümüzü çekiyoruz .Bu yüzden 1-2 yıldır botoks ve dolgu yaptıran sayısı bir hayli arttı. Demek ki insanlar yüzlerini daha genç ve fresh görmek istiyor. Böylece sağlık tanımının sosyal yönü tamamlanmış oluyor. Botoksun fonksiyonel yararı ise aşırı terleyenlere. El terlemesi kişinin başkalarıyla tokalaşmasını engeller ve iletişim çağında o kişinin hislerini tahmin edebilirsiniz. Özellikle koltuk altı terlemeleri kişileri sosyal yönden rahatsız ettiği gibi mantar ve bakteri üremesine yol açarak fiziksel sağlığı tehdit eder. 6-8 ayda bir botoks yaptırarak koltuk altı, el ve ayak terlemelerinden kurtulmak mümkün."

Erkara, saç ekiminin halen en çok yapılan estetik operasyon olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Nadiren kadınlarda da görülmekle birlikte erkeklerde saç dökülmesi önemli bir sosyal sorun olabilir. Kişi saçı yokken kendini güzel hissetmeyebilir. Saç eksikliği sadece sosyal sorun yaratır. Fonksiyonel sıkıntısı yoktur. Dolayısı ile fiziki sağlık yönünden yapılması zorunlu değildir. Ancak kişinin sosyal yönünü etkiliyorsa saç ekimi yapılır. Buna karar verecek olan kişinin kendisidir."

Erkara, kepçe kulak konusunun genellikle genetik olarak bazı ailelerin sorunu olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Fonksiyonel sorun oluşturmaz. Kişiyi sosyal yönden rahatsız ediyorsa ameliyatla bu durum düzeltilebilir. Çok hastam var bu sorunu yüzünden saçlarını uzatarak kulaklarını saçlarının içine saklıyor. Ameliyattan sonra kontrole gelirken ise bir bakıyorum saçlarını toplamışlar ve yüzlerine de mutlu bir ifade kondurmuşlar. Tabi bu durum benim ruh sağlığımı da olumlu yönde etkiliyor. Çünkü bir hastanın mutlu olmasına sebep olmuşum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim