• BIST 10056.43
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Erbaa’da Çanakkale Zaferi’nin 101.yılı

Erbaa’da Çanakkale Zaferi’nin 101.yılı
Tokat'ın Erbaa ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programı gerçekleştirildi.

Tokat'ın Erbaa ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programı gerçekleştirildi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programında ilk tören Erbaa İlçe Şehitliği'nde gerçekleştirildi. Şehitlikteki programa Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, Garnizon Komutanı Nail Gözütok ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir Şehitlik Anı Defterini imzaladı. Şehitlik anıtına çelenklerin konulmasının ardından şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı.

Şehitlikte düzenlenen programın ardından Yılmaz Kayalar Fen Lisesi tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programına geçen protokol burada okul tarafından hazırlanan şiir dinletisi ve tiyatro gösterisini izledi.

Anma programında konuşan Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, "Anmakla kalmayacağız anlayacağız. Çanakkale zaferi hangi zorluklarla gerçekleşti. Bunları anlayacağız. Bu kadar can neden gitti bunu da anlayacağız. Çanakkale Zaferi olmasaydı Kurtuluş Savaşı gerçekleşmezdi. Osmanlı'nın son direnişi 18 Mart'ta Kuva-i Milliye'nin ve Kurtuluş Savaşı'nın temelleri atılmıştır. Bu vatanı vatan etmek için bayrağımızı yere düşürmemek için şehit oldular. Bize düşen vazife nedir diye sormamız lazım. Anıyoruz, anlıyoruz peki bize düşen vazife nedir. Önce ben kendi nefsime soruyorum sonra herkes kendi nefsine sorsun. Bize düşen vazife nedir? Biz inancı olan inancını hayatına yansıtan bir milletin devamıyız. Bu inanç gereği Çanakkale yaşandı, Kurtuluş Savaşı yaşandı. Bu milli şuura tekrar sahip olmalıyız" dedi.

Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir programda yaptığı konuşmada "Mehmet Akif diyor ki "Tarih tekerrür etmezdi eğer ders alınsaydı" diyor. Çanakkale mücadelesini verdik. Bir dönem dünyaya düzen veren 3 kıtaya, 7 denize, 4 iklime düzen veren bir millettik biz Osmanlı olarak. Sadece silah gücüyle mi düzen verdik? İlimle, bilimle ve onun neticesi elde etmiş olduğumuz neticelerle dünyaya hükmettik. Ama bir fark var. Bugünkü zulmeden zulümkarlardan biz insanca hükmettik, insanca hizmet ettik insanlığa. O yüzden bu milletin sicili gayet temiz" diye konuştu.

Okullar arası şiir ve kompozisyon yazma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği program ikramlarla sona erdi.

Erbaa’da Çanakkale Zaferi’nin 101.yılı

Erbaa’da Çanakkale Zaferi’nin 101.yılı

Erbaa’da Çanakkale Zaferi’nin 101.yılı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim