• BIST 9908.63
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Engelli Öğrenciler İçin Kokteyl

Engelli Öğrenciler İçin Kokteyl
Ardahan Üniversitesi Yenisey Yerleşkesinde Engelli öğrenciler için kokteyl düzenlendi.

Ardahan Üniversitesi Yenisey Yerleşkesinde Engelli öğrenciler için kokteyl düzenlendi.

Kokteyle Ardahan Vali vekili Abdurrezzak Canpolat, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ile engelli öğrenciler katıldı.

Koktey öncesi proje hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Levent Küçük, Yaşam Spor'la güzel projesi kapsamında, engelli öğrencilere, spor, sanat, bilgisayar, çevre bilinci ve coğrafya sevgisi kazandırma eğitimlerinin verileceğini söyledi.

Vali vekili Abdurrezzak Canpolat, SODES projesi kapsamında ilimizde Rektörlüğümüzün engelli vatandaşlarımızla ilgili olarak farkındalık yaratmak ve toplumumuzun gelişmişlik düzeyini bir kademe daha ileri götürmek anlamında yapılan bu projelerin büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyerek, "Sosyal alandaki açıklarımızın kapatılması anlamında, özellikle Doğu bölgesi illerimizden biri olan Ardahan'ımızda bu eksikliklerin Valilik, Belediye ve Rektörlüğün bu tür projeleriyle kapatıldığını görmek bizleri memnun ediyor. Örnek bir proje olarak da Belediyemizin de aynı şeklide UDEP projeleri var. Engellerin aşılması ve engellerin kaldırılması anlamında bizlere büyük görevler düşmekte. Bu kardeşlerimizin hayata sıkı sıkı bağlanması, bizler gibi sosyal hayatımızı, kültürel hayatımızı hep birlikte yaşayabilmek için bu tür projelere ihtiyaç var. Bu projelerin de başarıya ulaşması kıymetli hocalarımızın ve değerli uygulayıcıların emekleriyle bir sonuca ulaşacaktır." İfadelerini kullandı.

Başkan Köksoy programda yaptığı konuşmada, Hükumetimiz döneminde, engelli vatandaşlarımız ile son yıllarda çok önemli değişimlerin olduğunu söyleyerek şunları söyledi; "Engelli vatandaşlarımızla ilgili son yıllarda çok önemli dönüşümler ve çok önemli değişimler oldu. Bu kapsamda devrim mahiyetinde destekler sağlandı. Evde bakım yardımları ve bizzat ihtiyacı olan vatandaşlara maaş bağlanması, rehabilitasyona ihtiyacı olan vatandaşlarımıza özel sektörde her türlü destek verilmektedir." dedi.

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ise yaptığı konuşmada, "Toplumların gelişmişliği aslında paralarının çokluğuyla, binalarının yüksekliğiyle ölçülmez. Toplumların gelişmişliği empati düzeyinin ve farkındalık düzeylerinin gelişmişliğiyle ölçülür. Eğer empati düzeyiniz yüksekse ve farkındalık düzeyiniz gelişmiş ise dezavantajlı gruplara? yani yoksullara, kimseszilere ve engelli kardeşlerimize karşı bir insiyatif geliştiriyorsanız, onları anlamaya çalışıyorsanız eğer siz gelişmiş bir toplumsunuz demektir. İnsana ne kadar dokunur ve onları anlamaya çalışırsak bizim toplumsal hayatımız daha huzurlui daha barış içerisinde olacaktır.'şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından program kokteyl ile son buldu.

Engelli Öğrenciler İçin Kokteyl

Engelli Öğrenciler İçin Kokteyl

Engelli Öğrenciler İçin Kokteyl

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim