• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C

Endonezyalı Kültür Elçisi Ülkesine Dönüyor

Endonezyalı Kültür Elçisi Ülkesine Dönüyor
Kocaeli Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimini tamamlayan Endonezyalı öğrenci, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür elçisi seçilerek ülkesine...

Kocaeli Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimini tamamlayan Endonezyalı öğrenci, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür elçisi seçilerek ülkesine geri dönüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü Uluslararası Öğrenciler Birimi, yabancı ülkelerden Kocaeli'ye üniversite eğitimi için gelen Endonezyalı Achmad Sofwan, kültür elçisi seçildi. Sofwan, Kocaeli'nde olduğu süre boyunca kendisine ve arkadaşlarına gösterdikleri yakın ilgiden dolayı Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Yaklaşık üç yıl önce Türkiye'ye geldiğini söyleyen Sofwan, "Başka bir ilde bir yıl Türkçe hazırlık okuduktan sonra Kocaeli'ne geldim. Burada geçirdiğim süre içerisinde gerek okulda, gerekse sosyal hayatta çok güzel arkadaşlar edindim. Kocaeli'nde belediyeler ve sivil toplum kuruluşları bizi çok sıcak karşıladı. Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Öğrenci Birimi'ndeki arkadaşlar bizimle çok yakından ilgilendiler. Çözemeyeceğimiz bir sıkıntımız olduğunda onlara başvurduk ve bizi hiçbir zaman geri çevirmediler" ifadesini kullandı.

Yabancı ülkelerden eğitim için gelen öğrencilere her zaman kapılarının açık olduğunu belirten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Raşit Fidan, "Sizleri ilimizde ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Gençliğimize yaptığımız hizmetlerin yanı sıra yurt dışından eğitim için ilimize gelen öğrencilere de hizmetlerimizi aksatmadan devam edeceğiz. Buradaki eğitim hayatını tamamlayarak ülkesine dönecek olan Achmad kardeşimize de bundan sonraki hayatında başarılar dilerim" dedi.

Endonezyalı öğrenci Achmad Sofwan, Daire Başkanı Fidan'a ahşap oymacılığı tekniğiyle yapılan yöresel bir çalgı hediye etti.

Endonezyalı Kültür Elçisi Ülkesine Dönüyor

Endonezyalı Kültür Elçisi Ülkesine Dönüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim