• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Emo Adana Şube 16. Genel Kurulunda Mak Güven Tazeledi

Emo Adana Şube 16. Genel Kurulunda Mak Güven Tazeledi
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) 16. Olağan genel kurulunda seçimlere tek liste ile gidildi.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) 16. Olağan genel kurulunda seçimlere tek liste ile gidildi. EMO Şube Başkanı Mehmet Mak, seçimlerde güven tazeledi.

Divan Başkanlığını Tuncay Özkul'un yaptığı EMO Adana Şubesi genel kurulunda konuşan EMO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yeşil, Anayasa ve yasalarla belirlenen meslek odalarının görev ve yetki alanına müdahalelere hala son hızla devam ettiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"31 Mart karanlığı ve yaşanan kısmi kesintiler göstermektedir ki, arz güvenliğinin sağlanabilmesi için yatırım yapılması kadar bu yatırımların idaresi, yani elektrik sisteminin bütüncül kamu yararına idaresi gerekmektedir. Elektrik üretiminde ithal kaynak bağımlılığı esas itibarıyla AKP iktidarları döneminde sürekli artış göstermiştir. 2014 yılında gerçekleşen elektrik üretiminde ithal kaynak payı yüzde 62.6 oranına tırmanarak pik yapmıştır. Bu kadar dış bağımlılığı olan Türkiye'nin yakıtı dışarıdan getireceği ve işletmeciliğini de yabancılara bırakacağı yapılanmalarla nükleer santral kurma hevesini anlamak mümkün değildir. Bu dışa bağımlılığı daha da artıracak bir adımdır. Üstelik alım garantisi verildiği için, savundukları piyasa şartlarını da yok edici bir içeriğe sahiptir.Yani piyasada fiyatlar daha düşük oluşsa dahi nükleer santrallerden pahalıya elektrik alımı yapılmaya devam edilecek ya da doğalgazda olduğu gibi kullanılmayan elektriğin parasını ödeyeceğiz."

EMO Adana Şube Başkanı Mehmet Mak, 31 Mart 2015'te Türkiye'de elektrik sisteminin çöktüğün, enerjinin kamusal bir hak olarak ele alınması gerektiğini, özel sektöre ihale edilemeyeceğini ve tek merkezden planlanması gerektiğini yıllardır dile getirdiklerini kaydetti. Mak, yaşanan uzun süreli elektrik kesintilerinin artık katlanılamaz bir hal aldığını ifade ederek, "Kesintiler hem üreticileri, hem esnafı, hem de vatandaşı zora sokmaktadır" dedi.

EMO Adana Şubesi Genel Kuruluna, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Seyhan İlçe Belediye Başkanı Zeydan Karalar, EMO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yeşil, EMO Denetleme Kurulu Başkanı Gıyasi Güngör, Toroslar EDAŞ Bölge Direktörü Akın Şahin, TMMOB'ye bağlı odaların Adana şube başkanları, siyasi parti ve meslek kuruluşları temsilcileri katıldı.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Adana Şubesi'nin 16. Olağan Genel Kurulunda seçimlere tek liste ile gidildi. EMO Adana Şubesi yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

"Mehmet Mak, İlhan Yıldırım, İ. Efdal Çiçekdemir, Derya Olpak Kardeş, Bilal Tanburoğlu, Turgay Kökten ve Mehmet Çağrı Çetiner."

Emo Adana Şube 16. Genel Kurulunda Mak Güven Tazeledi

Emo Adana Şube 16. Genel Kurulunda Mak Güven Tazeledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim