• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 25 °C

Elazığ Hayvan Ürünleri Organize Sanayi yönetimi ETSO'yu ziyaret etti

Elazığ Hayvan Ürünleri Organize Sanayi yönetimi ETSO'yu ziyaret etti
Elazığ Hayvan Ürünleri Organize Sanayi Başkanı Asım Nazırlı, Elazığ Belediyesi meclis üyeleri ve İl Genel Meclis'in üyeleri Hasan Üstündağ, Ertuğrul...

Elazığ Hayvan Ürünleri Organize Sanayi Başkanı Asım Nazırlı, Elazığ Belediyesi meclis üyeleri ve İl Genel Meclis'in üyeleri Hasan Üstündağ, Ertuğrul Kar ve Selami Işık'la birlikte Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ETSO) ziyaret ederek, Başkan İdris Alan'la görüştüler.

Elazığ Hayvan Ürünleri OSB Başkanı Asım Nazırlı, ziyarette yaptığı konuşmada, hayvancılığın, özellikle il ve bölge için hayati önem arz eden bir sektör olduğunu ifade ederek, "Sektörün sürdürülebilirliği ve gelişmesi anlamında önem arz eden Hayvan Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi'nin daha da büyümesi için biz çok önemli girişimler ve çalışmalar başlatmış bulunmaktayız. Bölgemizde halen sekiz işletme bulunmakta olup, bunlardan altısı faaliyetlerini sürdürürken ikisi ise inşaat safhasındadır. Ancak Hayvan Ürünleri OSB'mizde bundan sonraki süreç içerisinde yatırımcılara tahsis edilebilecek arsa sorunu bulunmaktadır. Bu sorunun çözümü ve Elazığ Hayvan Ürünleri OSB'nin ülkemizde ilk olması hasebiyle örnek olmasını arzu ediyoruz." dedi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan da tarım ve hayvancılık sektörlerinin Elazığ için hayati önem taşıdığını belirterek, "Tarım ve hayvancılık sektörleri, ilimiz ve bölgemizin vazgeçilmez geçim kaynağı ve istihdam sağlayan en önemli sektörleridir. Elazığ TSO olarak ilgili kurumlara vermiş olduğumuz hemen tüm rapor ve ilin çözüm bekleyen sorunlarıyla ilgili dosyalarımızda önceliğimiz tarım ve hayvancılık sektörlerinin gelişmesini sağlayacak talep ve beklentilerimizi içermektedir.

Bu bağlamda, Elazığ Hayvan Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi, özellikle hayvancılık ve hayvancılığa dayalı sanayi endüstrisinin gelişmesinin temelini teşkil etmektedir. Bu alanın büyütülerek bugün ve gelecekte yatırımcıların taleplerini karşılayacak boyutlara ulaşması çok önemlidir. Yine bu alanın altyapı imkanları ile yatırımcılar açısından cazip hale getirilmesi ve gerek il içinden gerekse il dışından gelecek tüm yatırımcılar için cazibe merkezi olması gerekmektedir. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu alanın gelişmesi ve sorunlarının çözümü noktasında üzerimize düşen tüm sorumluluklarımızı yerine getirmeye ve yapılacak tüm çalışmalara katılmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim