• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 21 °C

Düzce’de Çanakkale Ruhu

Düzce’de Çanakkale Ruhu
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı çerçevesinde Osman Kuyumcu Anadolu İmam-Hatip lisesi ile Gençlik Merkezi tarafından ortaklaşa...

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı çerçevesinde Osman Kuyumcu Anadolu İmam-Hatip lisesi ile Gençlik Merkezi tarafından ortaklaşa bir program düzenlendi. Programda lise öğrencilerinin Çanakkale Zaferi'ni anlattığı piyes göz yaşları ile izlendi.

Düzce'de Çanakkale ruhu 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü, Düzce'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Protokol üyeleri ilk olarak Düzce Şehitliği'nde düzenlenen programa katıldı. Ardından Osman Kuyumcu Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nin Gençlik Merkezi'nde düzenlediği anma programına geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Osman kuyumcu Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Yasin Nazmi Gülbahar'ın Kuran-ı kerim tilavetiyle devam etti. Daha sonra Osman Kuyumcu Anadolu İmam-Hatip Lisesi Edebiyat öğretmeni Hasan Çil günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Coğrafya Öğretmeni Yavuz Çelebi ise Çanakkale şiirini okudu.

Programda öğrenciler Çanakkale Savaşları'nın nasıl planlandığından, henüz 15 yaşında çocukların nasıl cepheye katıldıklarına kadar her anı canlandıran bir tiyatro oynadılar. Tiyatro sırasında öğrencilerin gösterdikleri performans salondan büyük beğeni toplarken, oyunu izleyenler göz yaşlarına hakim olamayarak ağladılar.

FİDAN YARINLARDAN UMUTLU

Programın sonunda Vali Ali Fidan ve protokol üyeleri öğrencileri tebrik etmek için kürsüye çıktılar. Vali Fidan burada yaptığı konuşmada yarının gençlerinden umutlu olduğunun altını çizdi. Fidan, gençlere Çanakkale ruhunun aşılanmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak "Öğretmenlerimizi, tüm gençlerimizi tebrik ediyorum. Bizi o günlere götürdüler. Zaten sözün bittiği yerdeyiz. Çanakkale'den alacağımız bir çok ders var. Hala yolumuzu aydınlatan destansı bir zafer. İnşallah gençlerimizi bu şuurlar, bu imanla yetiştirebilirsek yarınlarımız daha güçlü, daha aydınlık olacak. O gün düşmana karşı savaştık. Bu gün başka şekilde yine savaşıyoruz yine şehitler veriyoruz. Yakın zamanda şehit olan Cihan kardeşimizi, polis arkadaşımız Sabri'yi anıyoruz. Toprak uğruna ölen varsa vatandır. İnşallah bunların üstesinden geleceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm şehitlerimizi, başta Çanakkale olmak üzere bu vatan için, bu ülke için, bayrak için, millet için şehadete ulaşan bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle tekrar anıyoruz. Allah rahmet eylesin. Edebiyete itikal eden gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Allah o günleri bidaha ülkemize yaşatmasın. İnşallah ülkemizin geleceği hep aydınlık, hep huzurlu, hep iyi günler olsun diyorum" dedi. Program sonunda Vali Ali Fidan, Okul Müdürü Fahrettin Arslan'a plaket verdi.

Düzce’de Çanakkale Ruhu

Düzce’de Çanakkale Ruhu

Düzce’de Çanakkale Ruhu

Düzce’de Çanakkale Ruhu

Düzce’de Çanakkale Ruhu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim