• BIST 10336.5
  • Altın 2401.232
  • Dolar 32.2653
  • Euro 34.7587
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 27 °C

Dualarımız seninle 'Neslican'... Doktorundan ilk açıklama!

Dualarımız seninle 'Neslican'... Doktorundan ilk açıklama!
Dördüncü kez kansere yakalanarak Türkiye'yi yasa boğan umut dolu genç Neslican Tay, yoğun bakıma kaldırıldı. Gencin son sağlık durumu merak edilirken, doktordan ilk açıklama geldi.

2017 yılında kanser hastalığına yakalandığını öğrenen, ardından tümör nedeniyle sol bacağı kesilen Neslican Tay, yıllardır mücadele ettiği hastalığa 4. kez yakalandı. Geçtiğimiz gün yoğun bakıma kaldırılan genç kıza milyonlarca kişi desteklerini dile getirirken, doktorundan beklenen açıklama geldi.

Neslican Tay'ın tedavi gördüğü hastanenin direktörü Özer Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada umut dolu genç için değerli hocalarının ve ekip arkadaşlarının elinden geleni yaptığını belirtti. Koca, "Hocalarımız ve ekip arkadaşlarımız elinden geleni yapıyor. İnşallah Neslican bir kez daha ne kadar güçlü olduğunu bizlere gösterecek." dedi.

Kendisi duyurdu: Öte yandan Neslican, kansere 4. kez yakalandığını sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurmuştu: 

- "Bir süredir burada pek aktif olamadım. Kemoterapi almamla birlikte çok fazla aksilik oldu. Damarım ilacı kaldırmadı. 3'üncü dereceden yanıklar oluştu. Aynı gün port açıldı o da pıhtı oluşturdu derken sağ akciğerimi çok kötü etkiledi. Sağ kolum mutant gibi şişti."


İyi olmayı bekliyorum: - "Damar yolum diğer tedavileri de kaldıramadı yeni kateter takıldı dün boynuma. O aradan akciğer tüpü takıldı, çıkarıldı. Bir gün vov bugün çok iyiyim oldum, diğer gün ben ne zaman iyi olucam. Durum böyle olunca telefona çok bakamadım bile uyudum, uyandım. Buraya yansıtmayı çok sevmiyorum ama durum bu. Hala taburcu olacak kadar iyi olmayı bekliyorum. Şimdi her şeyin çok güzel olmasının tam zamanı bence"

Acil kan ihtiyacı var: Öte yandan Neslican Tay için 0 Rh (+) kana ihtiyaç olduğu ve genç ismin Bağcılar Medipol Hastanesi'nde tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Destek mesajları yağdı: Ayrıca genç kızın yoğun bakıma kaldırılmasının ardından sağlığına kavuşması için dualarla ve iyi dilekleriyle destek mesajları yağmaya başladı. Kanserin temsilcisi olarak gösterilen Tay'a, Celil Nalçakan, Gonca Vuslateri, Fırat Tanış ve Haluk Levent gibi ünlü isimlerden de destek geldi.

Bacağını nasıl kaybettiğini anlattı: İlk kanser olduğu andan itibaren sosyal medyada fenomen haline gelen Neslican Tay, bacağını kaybettiği günlerde şu ifadelere yer vermişti: Hayat işte daha 19 olmadan hazırlandığım üniversite sınavından 2 hafta önce kanser olduğumu öğrendim.

Beni eve mahkum etmişti: - "Bir anda hayatım tepetaklak oldu. Gördüğüm tedavi çok ağırdı, bacağımdaki ağrı beni eve mahkum etmişti."

- "Tümör hem beni ağrılarla yaşamaya acı çekmeye alıştırırken aldığım 3 ağırlaştırılmış kemoterapiye de direniyordu, az derecede küçülüyordu."
- "Ve tüm bunlar hayatımda olurken üzülme lüksüm yoktu. Sağlam durmak zorundaydım. Durmuştum da. Etrafımdakilere moral veren ben oldum. Asla pes etmedim. Son aldığım iki ağır dozun tümörle savaşında yenilip tümörü beslediğini, tümörün büyümeye devam ettiğini öğrendiğimde bile umudum yitirmedim." 

İnancımı yitirmiştim: "Ama yetmedi.. Tümör en ağır kemoterapiyle savaşıp onu yendiği için ve akciğere metastaz-sıçrama-yapıp ölümcül bir kansere dönüşmemesi için bacağım yarısı kesildi."
"Evet şimdi tertemiz olmuştum kanser yoktu vücudumda. Peki inancım? Onu narkozdan uyandığımda bacağımın yarısını göremediğimde yitirmiştim."

NESLİCAN TAY KİMDİR?

Kanserle mücadele eden Neslican Tay, 1998 senesinde Bursa hayata gözlerini açmıştır. Hem ilkokul hem de lise öğrenimini Rize’de tamamlayan Neslican Tay, üniversite sınavına girmeye 2 hafta kala kanser hastalığına yakalandığını öğrendi.

Bu nedenle kanser tedavisi görmeye başladığı için bir süre eğitimini yarıda kesmek mecburiyetinde kalsa da ilerleyen zamanlarda tekrardan üniversite sınavına girerek Bahçeşehir Üniversitesi'nde Psikoloji bölümüne yerleşmeye hak kazanmıştır.

Bir taraftan kanserle savaşırken diğer taraftan da eğitimini sürdüren Neslican Tay, Manisalı bir baba ve Rizeli bir annenin çocuğudur.

h5-002.jpgh2-006.jpgh1-008.jpgh7-001.jpgh-009.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim