• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Çocuklara Karne Hediyesi Kültür Sanat Olacak

Çocuklara Karne Hediyesi Kültür Sanat Olacak
Antalya Kültür Sanat'ın çocuklara yönelik atölye çalışmaları sömestr tatilinde de devam edecek.

Antalya Kültür Sanat'ın çocuklara yönelik atölye çalışmaları sömestr tatilinde de devam edecek. 6 yaş ile 14 yaş arası çocuklar için 2 Şubat'tan itibaren başlayacak 2 ayrı atölye çalışmasında çocuklara hem eğlenecekleri hem de öğrenecekleri atölye çalışmaları hazırlandı.

DRAMA ATÖLYESİ

Antalya Kültür Sanat'ta gerçekleştirilecek olan atölye çalışmalarından ilki 2 Şubat'ta başlayacak olan Yaratıcı Drama Atölyesi olacak. 6-7 yaş ve 8-10 yaş olmak üzere iki ayrı yaş kategorisinde yapılacak. Yaratıcı drama atölyesinde katılımcılar öncelikle sanatçı, sergi organizatörü, rehber ve ziyaretçi gibi farklı karakterlere bürünecekler. Daha sonra da "Picasso: Kadın ve Boğa - Doğduğu Evden Gravürler ve Seramikler" sergisini gezerek sanata ve sanat eserlerine bakış açısı kazanacaklar.

Kırmızı Kalem Sanat eğitimcileri tarafından gerçekleşecek olan atölye çalışması 2 ve 4 Şubat tarihlerinde çocuklara karne hediyesi olarak ücretsiz olarak verilecek. 2 Şubat'ta 6-7 yaş için gerçekleşecek olan atölye çalışmasına, 4 Şubat'ta da 8-10 yaş çocuklar katılabilecek.

USTA TİYATROCUDAN HACİVAT-KARAGÖZU

Antalya Kültür Sanat'ın düzenleyeceği ikinci atölye çalışmasında ise Antalya Devlet Tiyatrosu Sanatçısı ve Karagöz Ustası Ali Meriç tarafından verilecek. Çalışmada Karagöz ve Hacivat kukla tiyatrosunun kültürel geçmişi ile ilgili teorik bilgi alacak olan çocuklar, bu atölye kapsamında kendi kuklalarını da tasarlayarak yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak. Çocuklar ayrıca, Antalya Kültür Sanat'ta sergilenen Ara Güler'in "Işık ve Tarih: Ara Güler'in Gözüyle Antalya" sergisini gezecek, izledikleri mekanlar üzerinden bir hikaye kuracak ve kendi kuklalarını Karagöz sahnesinde oynatacaklar. 7 ve 14 yaş arası çocukların katılabileceği atölye çalışması, 3 Şubat tarihinde karne

Çocuklara Karne Hediyesi Kültür Sanat Olacak

Çocuklara Karne Hediyesi Kültür Sanat Olacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim