• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 13 °C

CHP'li Kara: Domateste yeni pazar bulunmazsa üretici perişan olur

CHP'li Kara: Domateste yeni pazar bulunmazsa üretici perişan olur
CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Rusya krizinin turizm sektöründen sonra en fazla Antalya'da tarım sektörünü vurduğunu söyledi.

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Rusya krizinin turizm sektöründen sonra en fazla Antalya'da tarım sektörünü vurduğunu söyledi. Kara, "Domates üreticisine yeni pazar bulunmazsa üretici gerçek anlamda zirai donu o zaman yaşar." dedi.

Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, CHP PM üyesi ve Bursa Milletvekili Ziraat Mühendisi Orhan Sarıbal ve Antalya Ziraat Mühendisleri Odası Vahap Tuncer Manavgat ve Demre(Kale) ilçelerinde geçtiğimiz günlerde don vuran seraları ziyaret ederek çiftçilere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Örtüaltı sebze seralarını ziyareti sonrası basın açıklaması yapan Kara, don ve hortum vurması sonrası maddi zararı olan çiftçilerin sorunlarının Meclis'e taşınmasında her zaman sesi soluğu olduklarını olmaya da devam edeceklerini söyledi.

Avrupa ülkelerine göre ülkede tarımda girdi maliyetlerinin yüksekliğinden çiftçinin zor ayakta kaldığına dikkat çeken CHP'li vekil, "Hortumda 11 milyon lira zarar oluştu. Zaten girdi maliyetleri çok yüksek, çiftçinin zararı karşılanmazsa çok zor durumda kalacaktır. Meclis'te çiftçimizin sesi soluğu olmaya devam edeceğiz. Maalesef ülkemizde hükümet çiftçiye kaşıkla verdiğini kepçe ile geri alıyor." diye konuştu.

Rusya ile yaşanan krizin faturasını 1 Ocak'tan itibaren Antalyalı tarım üreticisinin en ağır şekilde ödemeye devam ettiğini vurgulayan Kara, Rusya krizi ile birlikte Manavgat ve Demre örtüaltı sebze ve meyve üreticisinin hortum ve don olayıyla birlikte daha da zor bir durumda kaldığının altını çizdi.

"YENİ PAZAR BULUNMAZSA ÇİFTÇİYİ ESAS O ZAMAN DON VURUR"

Demre'nin kısmi afet bölgesi ilan edilip, zararın tamamının karşılanması gerektiğini dile getiren CHP Antalya Milletvekili, sözlerini şöyle tamamladı: "Rusya krizi sonrası hükümet üreticiye yeni pazarlar bulmak zorunda. Zaten üretici girdi maliyeti yüksekliğinden ürettiğinin hakkını alamıyor. Pazar ihtiyacı giderilmezse domates üreticisi zor durumda kalacak. Asıl hortum o zaman oluşacak. Şu anda gördüğümüz kadarıyla özellikle domates yoğun biçimde yeni pazara gelmeye başlıyor. Hükümet, domates üreticisinin zor durumda kalmaması için bir an önce adım atması gerekir. "

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim