• BIST 10105.43
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 23 °C

CHP’den Vergili’ye Çok Sert Tepki

CHP’den Vergili’ye Çok Sert Tepki
CHP İl Başkanı Av. Erdoğan Dinçel, Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin partisi ve kendisi ile ilgili olarak yaptığı "parti olarak farklı doktrinlere sahip...

CHP İl Başkanı Av. Erdoğan Dinçel, Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin partisi ve kendisi ile ilgili olarak yaptığı "parti olarak farklı doktrinlere sahip olsalar da dine o kadar uzak durmaları o kadar da doğru değil. O da gelsin camiye, camiden bir zarar gelmez" açıklamasına sert tepki gösterdi.

Vergili'nin yaptığı açıklamalar karşısında dehşete düştüklerini belirten ve Vergili'yi CHP'li üyelerden özür dilemeye davet eden Dinçel, "Allah'la kul arasına girip çetele tutmak görevi ona verilmemiştir" dedi.

Çirkin üslubu tasvip etmediklerini belirten CHP İl Başkanı Erdoğan Dinçel, " Geçtiğimiz hafta yapmış olduğumuz basın açıklamasında valilik binasının yıkılarak yerine cami projesi yapılmasını eleştirmiş, cami yapılmasına karşı olmadığımızı, valilik binasının kaldırılmasının ve yerine cami yapılmasının yanlış olduğunu, itiraz edilmesi halinde insanların camiye ve dine karşı olmakla suçlanmaktan korktuğumuzu belirtmiştik. Bu açıklamanın din üzerinden siyaset yapan insanlar tarafından saptırılabileceğini, sanki camiye karşı olmak gibi suçlamalara maruz kalabileceğimizi de ifade etmiştik. Sayın Belediye Başkanı Rafet Vergili eleştirilire verdiği cevapta çok çirkin bir şekilde ve bir Belediye Başkanına yakışmayan bir dille tüm CHP" lileri dine uzak olmakla suçlayarak, bizi camiye davet etme cüretini göstererek "camiden zarar gelmez" şeklinde alaylı bir üslupla tüm CHP" lilerin dini inançları ile alay etmiş ve hakarette bulunmuştur. Şu çok iyi bilinmelidir ki, hiç kimse Cumhuriyeti kuran parti olan CHP" ne ve onun üyelerine hakaret edemez, dini inançlarına karşı saldırıda bulunamaz. Belediye Başkanı olmak hiç kimseye insanların inançlarını sorgulamak, dini duyguları ile alay etmek hakkını vermez. Sayın Vergili, siz hangi cüretle CHP üyelerinin dine ne kadar yakın veya uzak olduğunu sorguluyorsunuz? Hangi cüretle parti ideolojimizi ve üyelerimizin inançlarını sorguluyorsunuz? İnternet sitelerinde ve gazetelerde çıkan bu çirkin açıklamayı görünce, bir yanlışlık olmalı herhalde, haber yapılırken bir hata oldu veya sayın Vergili istemeyerek ve maksadını aşarak sehven bu açıklamayı yaptı şeklinde düşündük. Ancak bugüne kadar bir düzeltme olmayınca bu çirkin açıklamaya cevap verme gereği duyduk. Vergili, İnançlı olduğunuzu, camiye gittiğinizi neden açıklama gereği duydunuz bilmiyoruz. Bizim inancımızı ölçmek Belediye Başkanı olarak sizin göreviniz ve haddiniz değildir. Camiye gitmek için bugüne kadar sizin tavsiyenize ihtiyaç duymadığımız gibi, bundan sonra da sizin güvencenize hiç mi hiç ihtiyacımızın olmadığının bilinmesini isteriz.

Cumhuriyet Halk partisi, Laik Demokratik Cumhuriyetin, insanların din ve inanç özgürlüğünün teminatı ve güvencesidir. Cumhuriyet Halk Partisi İl yönetimi olarak bu çirkin açıklama nedeniyle Belediye Başkanı'nı kınıyor, en kısa zamanda tüm CHP üyelerinden ve şahsımızdan özür dilemesini bekliyoruz" dedi.

"KİMİN İNANÇLI OLUP OLMADIĞI KONUSUNDA ÇETELE TUTAMAZ"

Yıllardan beri yapmış olduğu siyasette, siyasi yaşamında hiç kimseden korkmadığını ifade eden Dinçel, "Ama kimlerin korkması gerektiğini gün gelir anlatırsak Karabük sallanır. Hatalı bir karar ve dönülmesi gerektiğini söyledik. Cami ihtiyacı olursa hep beraber karar verelim ve birlikte yapalım. Başkanın açıklaması karşısında dehşete düştük. Hayretler içinde kaldık. Belediye Başkanına göre inançlar olmaz. Belediye Başkanı kimin inançlı olup olmadığı konusunda çetele tutamaz. Onun ne kadar inançlı olduğu bizi ilgilendirmez, bizimde ne kadar inançlı olduğumuz onu ilgilendirmez. O bastığınızda su çıkan kaldırımları düşünsün. Minibüs terminalinde vatandaşların ne kadar eziyet çektiğine baksın. Minibüs terminali, kent meydanı kaç defa ihale edildi bunların hesabını versin bu halka. Cevap verirken yapmış olduğu suçlamaları da kime yaptığını anlamış değilim. Hangi CHP'li seçim döneminde bu camiye gidiyorum, orda namaz kılacağım diye mesaj çekmiştir. Bir suçlamayı yaparken, onun kimler olduğunun araştıracaksınız, doğru bilgi alacaksınız. Hangi adayımız bunu yapmış, hangi adayımız camide siyaset yapmış cevap verirken bunları söylüyor, kimse söylüyor, bize söylemiyor mutlaka ama bize cevap verirken bunların ifade edilmesi insanları yanıltıyor ve hedef saptırıyor. Bu çirkin üslubu tasvip etmiyoruz" dedi.

"GÜN GELİR ANLATIRSAK KARABÜK SALLANIR"

yıllardan beri yapmış olduğum siyasette, siyasi yaşamımda hiç kimseden korkmadım. Hele ki Belediye Başkanından hiç korkmam. Şu ifade çok çirkin, "eğer Muhalefet Partisi İl Başkanı isen iktidardan ve bazı etkenlerden korkmayacaksın diyor" hangi etkenlerden korkacağım, ben hiçbir yerden ihale almadım, Kardemir'den ihale falan almadım ben, kamudan ihale de almadım, kamu ile bir sıkıntım da yok, ben kimden korkacağım. Ama kimlerin korkması gerektiğini gün gelir anlatırsak Karabük sallanır. CHP İl Başkanı İktidarı eleştirmiyor diyor. Acaba MHP İl Başkanı en son ne zaman eleştirmiş buna bakacaksın, sonra basın açıklamamızı dikkatli okuyacaksın. Ya birisi size yanlış bilgi veriyor, ya siz yalan söylüyorsunuz. Geçtiğimiz hafta yapmış olduğum toplantıda hastanelerden emeklilere konut olayına kadar ihalelere kadar İktidar Partisine çok ağır bir şekilde eleştiri yaptım. Bunu doğru olduğu için yaptık, birileri söylüyor diye değil. Yaşadığımız kenti doğru yönetmeyenleri eleştireceğiz, Yaşadığımız kentte layığı ile görev yapmayanları eleştireceğiz, sokaklarda çektiğimiz eziyeti eleştireceğiz, trafik sorununu neden çözemedin diye soracağız, burayı niye çok ihaleye çıkarttın, daha yeni yapmıştın, bunun parasını kimden alıyorsun, kim ödüyor bunun parasını, buna yazık değil mi deyip halkımızın cebinden çıkan paranın hesabını soracağız. Bu bizim görevimiz. Bunu yapacağız kimse bundan gocunmasın. Bundan sonra CHP aynı kararlılıkla devam edecektir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim