• BIST 10118.66
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 20 °C

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz:

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz:
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Karapınar Mahallesi'ni ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Karapınar Mahallesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette Karapınar Mahallesi sakinlerinin, 1940 yılında Köy Enstitüsü kurulması amacıyla devlete bağışlanan ancak şu anda terk edilmiş vaziyette bulunan 4 bin dönümlük arazi ile ilgili taleplerini dinleyen CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Köylüler bu arazinin tekrardan eğitim amacıyla kullanılmasını, hatta ikinci üniversitenin bu arazi üzerine yapılmasını istiyor" diye konuştu. Mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri ile araziyi gezen Kiraz, arazinin 1940 yılında köy enstitüsü kurulması amacıyla devlete bağışlandığını hatırlattı. Kiraz, "Bu toprak, bu köylülerindir, dolayısıyla bu köylüler, bu gün topraklarına sahip çıkmak istiyor. Bu arazi yaklaşık 4 bin dönüm ve tüm çevre köylerinin bu arazide hakkı var. Burada hakkı olan köylülerin tek isteği, terk edilmiş bu arazinin üzerine tekrardan eğitimle ilgili bir kurumun kurulması. Yani köylüler eğitim amacıyla devlete bağışladıkları bu arazinin kimseye peşkeş çekilmesini veya başka birilerine satılmasını istemiyor. Bu arazi gayet geniş, köylüler buraya bir üniversitenin bile yapılabileceğini söylüyor. Malatya'ya yapılması planlanan ikinci üniversite buraya kurulabilir" ifadelerini kullandı. Kiraz konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi olarak konunun takipçisi olacaklarını da söyledi.

Mahalle sakinleri olarak arazinin kimseye peşkeş çekilmesini istemediklerini belirten Karapınar Mahalle Muhtarı Mehmet Özdağlar ise, "Atalarımız yaklaşık 4 bin dönüm olan bu araziyi eğitimde kullanılması şartıyla devlete bağışlamışlardır. Arazi üzerinde ilk olarak köy enstitüsü kurulmuş ancak zaman içerisinde statü değiştirmiştir ve öğretmen lisesi olmuştur. Bu lise 2 yıl önce Akçadağ ilçesine bağlandı. Arazi şu an terk edilmiş ve harabe durumdadır. Biz bu arazinin böyle harabe bir şekilde ve işlevsiz durmasını istemiyoruz. Biz bu binanın ve bu arazinin tekrardan eğitim amacıyla kullanılmasını ve mümkünse de üniversiteye tahsis edilmesini istiyoruz. Şu anda Malatya'ya ikinci bir üniversitenin kurulması planlanıyor. Bu arazi çok geniş 2. üniversite buraya yapılabilir. Bizim tek isteğimiz bu arazinin birilerine peşkeş edilmeden ve talan edilmeden eğitme yönelik değerlendirilmesidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim