• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C

CHP İl Başkanı Esen’den Tarsim Açıklaması:

CHP İl Başkanı Esen’den Tarsim Açıklaması:
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Semih Esen Antalya'da yaşayan vatandaşların önemli bir kesiminin geçimini tarımsal üretimden sağladıklarını...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Semih Esen Antalya'da yaşayan vatandaşların önemli bir kesiminin geçimini tarımsal üretimden sağladıklarını belirterek, meteorolojiden yapılan doğal afet uyarıları sonrası Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) sistemine dikkat çekti ve geçen yıllarda yaşanan doğal felaketlerin üreticiyi ve vatandaşı mağdur ettiğini ileri sürdü.

Yazılı bir açıklama yapan Esen, üreticilerin bu mağduriyetinin önlenmesi amacıyla devletin tarım sigorta sistemi olan TARSİM'in kurulduğundan beri yüzde 120 prim artışı ve hatta riskli olarak fişlediği bölgelerde ilave yüzde 30'lara varan ilave zam yapıldığını belirterek bu oranların enflasyon oranlarının çok üzerinde olduğunu söyledi. Esen ayrıca bazı çiftçilerimizin sigorta taleplerinin, riskli kategorisinde değerlendirilerek reddedildiğini ve çiftçiler arasında ayrımcılığa sebep olunduğunu iddia ettiği açıklamasında devletin çiftçilerin yanında olması gerektiğini ,nasıl trafik sigortasında ayrımcılığa gitmeden herkesin sigortasını onaylanıyorsa, çiftçi sigortalarının da hiçbir ayrıma tabi tutulmadan onaylanması gerektiğini kaydetti.

Ayrıca TARSİM sisteminin sigortalıların mağduriyetini gidermede yetersiz kaldığını savunan Esen, birçok hasarın karşılanmadığı ya da eksik karşılandığı şeklinde şikayet aldıklarını ve sebze , meyve üretiminin başkenti Antalya'da üreticilerin mağdur edilmemesi için konunu takipçisi olacaklarını ifade etti. Esen, TARSİM kapsamının tüm felaketleri kapsayacak şekilde genişletilmesi, primlerin düşürülmesi ve hasar ödemelerinin zamanında ve tam yapılmasının üreticilerin bu sigorta kapsamına girmeleri ve kendilerini güvende hissetmeleri açısından çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim