• BIST 10918.51
  • Altın 5745.379
  • Dolar 42.4842
  • Euro 49.4376
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara -3 °C
  • İzmir 10 °C

Cemevi açılıyor: İlk davetiye Bahçeli'ye!

Cemevi açılıyor: İlk davetiye Bahçeli'ye!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hacıbektaş’taki şahsi arazisini Cemevi yapılması için tahsis etti. 11 Ekim’de ilk etabı açılacak olan Horasan Erenleri Dergâhı Cemevi'nin açılış davetiyesi ilk olarak Bahçeli'ye takdim edildi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2022 yılında Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde bulunan şahsi arazisini cemevi yapılması amacıyla tahsis etti. Birinci etabı 11 Ekim'de açılacak olan cemevi için yapılacak olan açılış töreninin ilk davetiyesi Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım tarafından Bahçeli'ye takdim edildi.

1-20251001161150.jpg

X hesabından yaptığı paylaşımda, takdimden bir fotoğraf ile davetiyeyi paylaşan Yıldırım, şu satırları yazdı:

"Harcı aşk ile karılan,

Her tuğlası aşk ile konulan,

Her duvarı aşk ile örülen,

Her kapısı aşk ile dikilen,

Türk milletinin ebedi kardeşliğinin abidesi olarak yükselen,

Horasan Erenleri Dergahı Cemevi’nin, ilk davetiyesini genel başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi’ye takdim ettiğimiz, 1. Etap açılış törenleri için, heyecanımıza ortak olmaya, Erenlerle cem olmaya teşrif etmeniz bizleri müşerref kılacaktır".

3-20251001161156.jpg

NELER VAR?

Hacıbektaş’ta yapılacak olan cemevinin, sadece ibadet yeri değil; aynı zamanda kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak bir buluşma noktası olması planlanıyor. Projede, geniş toplantı salonları, aşevi ve gençler için sosyal alanların da yer alacağı belirtildi. Hacıbektaş’taki cemevinin Alevi yurttaşlar tarafından önemli bir merkez olması bekleniyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim