• BIST 9887.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Büyükşehir’den Çiftçilere Destek

Büyükşehir’den Çiftçilere Destek
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin yanında olmaya devam ediyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin yanında olmaya devam ediyor. Cumhuriyet tarihinde ilk defa yerel yönetim olarak zeytin sineğiyle mücadeleyi başlatan, soğuk süt tankı, polen tuzaklı kovan altlığı, sera örtüsü, buzağı kulübesi, yem seleksiyon makinesi dağıtımıyla üreticilerin yanında olduğunu gösteren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bu kez hayvancılıkla uğraşan yetiştiricilere doğru ve kaliteli yem kullanmaları için ekipman desteği sağladı.

Süt sığırı yetiştiriciliği yapan yetiştiricilerin, hayvanların beslenmesinde kullandıkları yemlerin içerik analizini yapması amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 400 bin lira maliyetle satın alınan iki adet mobil yem analiz cihazları Balıkesir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'ne teslim edildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Karesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen teslimat törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Genel Sekreter Osman Yenidoğan, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Türkiye Damızlık Sığı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Cemalettin Özden, Balıkesir İl Damızlık Sığı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Kemal Çakırca, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Uçun, Birlik Müdürü Hasan Dertli katıldı. Mobil yem analiz cihazlarıyla hayvancılık işletmelerinde yem örneklerinin hızlı bir şekilde analizinin yapılacağı ve bu analizlerin sonucunda yetiştiricilerin doğru bilgilendirileceği, yapılan yem analizlerinin sonucunda nitelikli bilgiye sahip olacak yetiştiricilerin daha kaliteli ürün elde edeceği belirtildi. Mobil yem analiz araçlarının yetiştiricilere hayırlı uğurlu olmasını dileyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Bu cihazlar büyükbaş hayvancılık için büyük öneme sahip. Dengeli ve doğru yem tüketimiyle çiftçimiz hayvanına ne yedirdiğini bilecek. Ezbere beslenme yapmayacak. Türkiye'yi doyuran il Balıkesir'de üreticilerimizi desteklemeye sürdüreceğiz" dedi.

Öte yandan Başkan Uğur, yetiştiricilere daha hızlı hizmet vermesi için yeni mobil yem cihazı alınması yönünde direktif verdi.

Büyükşehir’den Çiftçilere Destek

Büyükşehir’den Çiftçilere Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim