• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Büyükşehir Tiyatrosu Çocuk Grubu’na, Teşekkür Programı

Büyükşehir Tiyatrosu Çocuk Grubu’na, Teşekkür Programı
Malatya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Çocuk Grubu'nun sahnelediği "Nasrettin Hoca İnadın Sonu" oyunundaki performansları dolayısıyla çocuk oyunculara...

Malatya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Çocuk Grubu'nun sahnelediği "Nasrettin Hoca İnadın Sonu" oyunundaki performansları dolayısıyla çocuk oyunculara bir teşekkür programı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Sanat Sokağı'nda düzenlenen programa Şehir Tiyatrosu Çocuk Grubu'ndaki 25 oyuncu ile aileleri katıldı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın direktifleri doğrultusunda kültür-sanat faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdürdüklerini anlattı. "Nasrettin Hoca İnadın Sonu" adlı oyunda Şehir Tiyatrosu Çocuk Grubu'nun başarı gösterdiğini belirten Gençay, "Çocuklarımız oyunda yeteneklerini sergilediler. Bize düşen görev onların yeteneklerini keşfetmek, yeteneklerini geliştirmeye katkı sağlamak, onlara bu alanda imkan sunmaktır. Malatya Büyükşehir Belediyesi, Sanat Galerisi'nde 7'den 70'e herkese ihtiyaç duyduğu alanla ilgili imkan sunuyor. Çocuklar için kil şekillendirmeden tutun temel sanat eğitimine, neredeyse her yaş grubu için enstrüman kurslarından ebru, hat tezhip ve tiyatroya kadar 35 branşta 82 kursumuz var Sanat Galerisi'nde. Ortalama yılda 5 bin kişi sertifika alıyor. Semt konaklarımızda ve sosyal merkezlerimizde yine benzeri kurslar var" diye konuştu.

"TİYATRO, HARİKA BİR GÖRSEL ŞÖLENDİ"

Şehir Tiyatrosu Çocuk Grubu'na gösterdiği performanstan dolayı teşekkür eden Gençay, Nasrettin Hoca İnadın Sonu Tiyatro Oyunu'nun harika bir görsel şölen olduğunu söyledi. Gençay, "İnanıyorum ki çocuklarımızın sahneye çıkması onlara müthiş bir özgüven kazandırdı. Fedakarlıktan kaçınmayarak çocuklarını bu kurslara getiren değerli ailelerimize de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Programda ikram edilen çiğköfteden sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezleri (MABESEM) kursları kapsamında tiyatro eğitimi alarak sahnede rol alan 25 çocuğa tiyatro kursu sertifikaları ile teşekkür belgeleri sunuldu. Sertifika ve belgeler, zaman zaman Şehir Tiyatrosu Çocuk Grubunun dilsel gelişimine katkıda bulunan İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlhan Erdem, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay ile Drama ve Tiyatro Eğitmeni Tuğrul Gökmen Şahin tarafından takdim edildi.

Büyükşehir Tiyatrosu Çocuk Grubu’na, Teşekkür Programı

Büyükşehir Tiyatrosu Çocuk Grubu’na, Teşekkür Programı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim