• BIST 9885.87
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Bursa, İstanbul-İzmir otoyolunun açılmasıyla en önemli fuar destinosyanu olacak

Bursa, İstanbul-İzmir otoyolunun açılmasıyla en önemli fuar destinosyanu olacak
Bursa Valisi Münir Karaloğlu kentin fuarcılıkta Türkiye'nin İstanbul'dan sonraki en önemli fuarcılık destinasyonu olduğunu söyledi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu kentin fuarcılıkta Türkiye'nin İstanbul'dan sonraki en önemli fuarcılık destinasyonu olduğunu söyledi. Bursa'nın önünde önemli avantajları olduğunu dile getiren Karaloğlu, "Bursa'nın erişimi ve ulaşımı 2016'da çok farklılaşıyor. Ocak ayı içinde Altınova ile Karsak boğazındaki kavşak arasında ki 43 kilometrelik otoyolumuz bu ay açılıyor. Nisan ayının sonunda İzmit körfez köprüsü ile beraber açılmış olacak." dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ ortaklığında 2015 yılında düzenlediği ulusal ve uluslararası 16 fuarı 70 ülkeden 953 bin kişi kenti ziyaret etti. Yeni yılda da düzenlenecek 15 fuarda ise 1 milyon 200 bin ziyaretçi hedefleniyor. BTSO Altıparmak Hizmet Binası'nda düzenlenen "TÜYAP Bursa Fuarları 2015-2016 Değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü katıldı.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK FUAR MERKEZLERİNDEN BİRİNİ BURSA'YA YAPACAĞIZ

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, dünyada üretimin Batı'dan Doğu'ya kaydığını söylerken, "Özellikle bu pazarlama faaliyetleri içinde ki en önemli etkinliklerden biride fuarcılık. Bizim dünyada gözlemlediğimiz özellikle fuar organizasyonlarının da yine batıdan doğuya kaymasıdır. Son 20 yılda bu buluşmalar batı ve Avrupa merkezli olmaktan çıkıp yavaş yavaş doğuya kaymıştır. Bu fuar buluşmaları üretim merkezlerine kaymakta. Türkiye'de bu coğrafyadaki en büyük üretim merkezi olduğuna göre fuarcılıkta Türkiye önümüzdeki süreçte çok ciddi söz sahibi olacak." dedi.

En önemli hedeflerinin Bursa'nın dış ticaretini artırmak olduğunu anlatan Burkay, "Bununla birlikte Bursa'nın öne çıktığı güçlü alanlarda da madem üretimin merkezi Bursa, bununda pazarlandığı noktada Bursa olmalı. Aynı zamanda da bu fuar merkezinin Türkiye demeyelim ama inşallah Büyükşehir belediyemizle ve BTSO ile binlikte dünyadaki sayılı fuar merkezlerinden birini de Bursa'ya inşa edeceğiz. Bu Türkiye'de ki en büyük merkezlerden biri konumunda olacak. İnşallah bunun da projesinin startını bu sene inşallah atmış oluruz." şeklinde konuştu.

BURSA FUARCILIKTA İSTANBUL'DAN SONRA EN ÖNEMLİ DESTİNASYON

Vali Münir Karaloğlu da, doğru zaman ve mekanda doğru organizasyonla üretilen kaliteli malın pazarlanması gerektiğine dikkat çekerken, şöyle konuştu: "İşte bunun en önemli araçlarından biride fuarlardır. Bursa, TÜYAP Bursa ile 2002'de bir serüvene başlamış. Bursa'da bu güne kadar geldiği yol gerçekten küçümsenmeyecek büyük bir mesafe alınmış. İdeal noktada mıyız? hayır. Bursa'nın daha gidebileceği fuarda çok yer var. İşte Bursa Tüyap Bursa, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa Büyükşehir Belediyemiz el birliği ile Bursa'yı fuarcılıkta bir yere taşımak istiyoruz. Bizim şuanda da ki en önemli başarımız Bursa'da bir sinerjimiz var. Fuarcılık konusunda kim varsa, hangi taraf varsa herkes hangi konuda neyi yapması gerekiyorsa onu yapıyor ve Bursa fuarcılık konusunda Türkiye'nin İstanbul'dan sonraki en önemli fuarcılık destinasyonu oldu ve olacak bundan kimsenin şüphesi olmasın."

OTOYOLDA BU AY AÇILIŞ VAR

Bursa'nın önünde önemli avantajları olduğunun altını çizen Vali Karaloğlu, şunları söyledi: "Bursa'nın erişimi ve ulaşımı 2016'da çok farklılaşıyor. Ocak ayı içinde Altınova ile Karsak boğazındaki kavşak arasında ki 43 kilometrelik otoyolumuz bu ay açılıyor. Ocak sonuna kadar açılmış olacak. Şu anda levhalaması dahil her şey tamamlandı, gişelerdeki cihazlar takılıyor. Nisan ayının sonunda İzmit körfez köprüsü ile beraber açılmış olacak."

BURSA YENİŞEHİR HAVA ALANI OLMALI

Bursa'da turist sayısının arttığını anlatan Vali Münir Karaloğlu, "Bursa'da bir efsane var, "Bursa turist sayısı artmıyor." Artıyor arkadaşlar şuanda Bursa'da otel sayısı her sene yatak sayımız artıyor ve otelcilerden hiç ağlayanı görmedim ben iki senedir. Boş yatakları yok, bunda fuarcılığın gelişmesinin de çok önemli payı var." şeklinde konuştu.

Vali Münir Karaloğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Yenişehir'de ki hava alanının bence Yenişehir ismini kaldırmadan başına bir Bursa isminin ilave edilmesinin hiç kimseye bir zararı yok. Yenişehir'e de, Bursa'ya da faydası var. Bence "Bursa Yenişehir" havaalanı denebilir, hemen de denebilir bunda hiç bir mahsuru yok. Yenişehirlileri de küstürmemek lazım. Yenişehir de bizim önemli merkezlerimizden bir tanesi ama başına bir Bursa ilave edilmesinin faydası var buna katılırım ve bunu da inşallah en yakın zamanda gerçekleştiririz."

EN BÜYÜK EKSİKLİĞİMİZ TANINMAMAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Bursa'nın sadece bir sanayi kenti olmadığının altını çizerek, "Sanayi de fuar ve kongreyi de hepsini geliştirmiş oluyor. Ama önemli olan ürettiğimizden daha fazla kazanalım, yüksek katma değerli ürünler üretelim. Maalesef en büyük eksiğimiz kendimizi tanıtamayışımız. Türkiye'nin de eksiği bu, Bursa'nın da eksiği bu. Çünkü dış dünyaya gittiğimizde bunu görüyoruz burada bunu farketmiyoruz. Eğer Bursa'ya İstanbul'a gelmediyse bizi Arap ülkelerinden biri zannediyorlar." şeklinde konuştu.

BURSA, 2016'DA 1 MİLYON 250 BİN ZİYARETÇİ HEDEFLİYOR

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise, Türkiye'de 200'ün üzerinde fuarcılık şirketi bulunduğunu vurgularken, en iyi çıkış yapan şirketlerden biri olduklarını söyledi. 2015 yılında BTSO ile yaptıkları işbirliklerinin kentin fuarcılık vizyonuna yeni bir bakış açısı kazandırdığını belirten Ersözlü, bu kapsamda Bursa'ya önemli fuarlar kazandırdıklarını söyledi. 2015'de 16 fuar düzenlediklerini anlatan Ersözlü, fuarlara 32 ülkeden 2 bin 18 firmanın katıldığını anlattı. BTSO'nun Ticari Safari Projesi kapsamında düzenledikleri fuarlarda 70 ülkeden 953 bin ziyaretçi ağırladıklarını anlatan Ersözlü, Bursa dışından 448 bin ziyaretçi geldiğini söyledi. Her gelen kişinin ortalama 900 TL katkısı olduğunu anlatan Ersözlü, bununda kent ekonomisine 400 milyon TL'lik bir katkı sağladığını aktardı.

Bursa'da 3 yılda 12 yeni fuar projesini hayata geçireceklerini anlatan İlhan Ersözlü, 2016 yılında ise 15 fuar düzenleyeceklerini belirterek, "Bizim öngördüğümüz 1 milyar dolar civarında bir ticaretin bir yılda Bursa fuarlarında oluştuğunu öngürüyoruz. Bu yılki hedefimiz ise bu fuarlarda 50 ülkeden 2 bin 500 firmayı, 75 ülkeden 1 milyon 200 bin civarında ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyoruz. Bunların da yarım milyonunu Bursa dışından getirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Bursa, İstanbul-İzmir otoyolunun açılmasıyla en önemli fuar destinosyanu olacak

Bursa, İstanbul-İzmir otoyolunun açılmasıyla en önemli fuar destinosyanu olacak

Bursa, İstanbul-İzmir otoyolunun açılmasıyla en önemli fuar destinosyanu olacak

Bursa, İstanbul-İzmir otoyolunun açılmasıyla en önemli fuar destinosyanu olacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim