• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C

BÜ Yeni Kampüste 2 Bina Daha Tamamlandı

BÜ Yeni Kampüste 2 Bina Daha Tamamlandı
Bartın Üniversitesi'nin Kutlubeyyazıcılar köyündeki yeni kampusunde 2 fakülte binasının daha inşaatları tamamlandı.

Bartın Üniversitesi'nin Kutlubeyyazıcılar köyündeki yeni kampusunde 2 fakülte binasının daha inşaatları tamamlandı.

Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan Kutlubeyyazıcılar kampusunde devam eden çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kampüsteki inşaat çalışmalarının hızla sürdüğünü ve 2 tane fakülte binasının daha tamamlandığını kaydeden Kaplan, "İnşallah Haziran ayında teslim alarak bu binalara yerleşmiş olacağız. Önümüzde ki öğretim yılında bazı fakültelerimiz Ağdacı Kampusumuzden taşınarak burada derse başlamış olacaklar. 5 bin kişinin aynı anda yemek yiyebileceği merkezi yemekhane binası yapılıyor. O da bitmek üzere. Burası sadece üniversitemizin değil, ilimizin de sosyal faaliyetlerde rahatlıkla kullanabileceği büyüklükte bir bina olarak hizmetinde olacak" dedi.

"BÜTÜN İHTİYAÇLARI DÜŞÜNDÜK"

Kampüste ihtiyaç duyulan her yatırımı düşündüklerini kaydeden Rektör Kaplan, "Beden Eğitimi Yüksek Okulu binamız ve ona bağlı olarak da bir kompleks yapılıyor spor alnında ihtiyaç duyulan her şey bu komplekse yer alacak. Yakın bir zamanda inşallah burası da bitirilecek. Bir de ilimiz ve üniversitemiz için büyük önem taşıyan köprü inşaatımız devam ediyor. Şuanda üzerine asfalt döküldü. Bir bölümü trafiğe açılacak. Daha sonra da diğer bölümünde çalışmalara başlanacak. 3-4 ay içerisinde de burası hizmete açılmış olacak" diye konuştu.

"30 BİN NÜFUSLU BİR ŞEHİR KURULUYOR"

Rektör Kaplan şöyle devam etti: "Bizim buradaki köylülerimizle hakikaten kardeşlik ve dostluk içerisinde yürüyen bir münasebetimiz var. Onlar bize inandılar, güvendiler ve bizim işimizi kolaylaştırdılar. Bizde kendilerine inandık ve güvendik bugünlere kadar geldik. İnşallah bundan sonrada böyle olacak. Ben o gün onlara şunu söylemiştim; "Devlet bir hukuk devletidir. Dolayısıyla bu hukuki yapı içerisinde sizin sahip olduğunuz mülkünüzü zorla almak gibi el koymak gibi bir tavrı kesinlikle olamaz. Karşılıklı anlaşma ile bir sonuca gideceğiz. Ama sizde lütfen burada bir üniversite kurulacağının bilincinde olunuz. Burada 30 bin nüfuslu bir şehir kurulmakta olduğunun bilincinde olunuz ve buna göre davranınız" demiştik. Arkadaşlarımız gerçekten büyük bir olgunlukla buna göre davrandılar. Hala böyle devam ediyor. İnşallah bundan sonra da devam edecek ve ileride onlar 30 bin kişilik modern bir şehrin merkezinde yer alan insanlarımız olacaklar. Biz onları buraya kadar üzmedik onlarda bizleri üzmedi. İnşallah bundan sonra da üzdürmeyeceğiz. Çünkü hukuk devletinde meselelere hukuki baktığınız zaman çözülmeyecek hiçbir mesele yoktur. Ama burada temel mesele kolaylaştırıcı olmak sorunların üstesinden gelmek üzere yola koyulmak ve burada yapılmakta olan yapıların biran önce hizmeti girmesi konusunda hepimizin duyarlı olması gerekir. Sevgili öğrencilerimiz bu hazırlığın içerisinde yer aldılar. Kendilerine gönülden teşekkür ediyorum. İnşallah onlar bizden sonra da bu ağaçların büyümekte olduğunu gün gün görecekler ve onlara gözleri gibi bakacaklar. İnşallah daha büyük orman alanları oluşturma konusunda da büyük bir gayret içerisinde olacaklar."

BÜ Yeni Kampüste 2 Bina Daha Tamamlandı

BÜ Yeni Kampüste 2 Bina Daha Tamamlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim