• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

BTSO, Stratejik Sektörlerde Adımlarını Sürdürüyor

BTSO, Stratejik Sektörlerde Adımlarını Sürdürüyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyet gösteren Bursa Uzay Havacılık Savunma Kümelenmesi (UHS), dernek olarak ilk toplantısını...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyet gösteren Bursa Uzay Havacılık Savunma Kümelenmesi (UHS), dernek olarak ilk toplantısını yaptı.

BTSO, Türkiye'nin kalkınma hedeflerine ulaşması için "stratejik sektörlere" yönelik örnek çalışmalara imza atıyor. Yoğun faaliyet gösteren kümelenme, son olarak Bursa UHS Kümelenmesi Derneği'ni kurdu. Bursa sanayiinin katma değeri yüksek sektörlerdeki payını arttırmak için çalışacak olan Bursa UHS Kümelenmesi Derneği, ilk toplantısını BTSO hizmet binasında yaptı.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Bursa için uzay havacılık ve savunma alanlarındaki çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü ifade etti. BTSO bünyesinde bulunan UHS Kümelenmesi ile Ur-Ge Projesi'nin sektör temsilcilerindeki birlik ve beraberliği güçlendirdiğini kaydeden İlker Duran, "BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay liderliğinde Bursa sanayisinin potansiyelini farklı sektörlerde de göstermek istiyoruz. Bursa'nın önemli bir gücü var. BTSO olarak Bursa'nın geleceğinin stratejik sektörlerde olduğunu biliyoruz. Otomotiv, makine ve tekstil alanında Türkiye'de öncü olan Bursa sanayisinin stratejik sektörlerde de söz sahibi olmasını istiyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız tüm hızıyla sürecek" dedi.

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ UZAY HAVACILIK FAKÜLTESİ KURUYOR

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BTSO öncülüğünde Uzay Savunma Havacılık alanlarında başlatılan çalışmaların örnek olduğunu söyledi. Uludağ Üniversitesi olarak stratejik sektörlerde atılan bu adımlara her türlü akademik desteği vermeye devam edeceklerini belirten Rektör Ulcay, "BTSO ile Uludağ Üniversitesi arasında güzel bir işbirliği var. Ülkemizin hedeflerine ulaşması için stratejik sektörlerin büyük önem taşıdığını biliyoruz. Bu noktada Uludağ Üniversitesi'nde uzay ve havacılık fakültesini hayata geçireceğiz. Bizler, şehrimizi hedeflerine ulaştıracak ve geleceğine yön verecek her projenin arkasındayız" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim