• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C

"Bilinçli Tüketici Nasıl Olunur" Konferansı

"Bilinçli Tüketici Nasıl Olunur" Konferansı
"Tüketiciyi Koruma Haftası" münasebetiyle Turhal Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı tarafından öğrencilere yönelik "Bilinçli Tüketici...

"Tüketiciyi Koruma Haftası" münasebetiyle Turhal Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı tarafından öğrencilere yönelik "Bilinçli Tüketici Nasıl Olunur" konulu konferans düzenlendi.

Turhal Yeşilırmak Anadolu Lisesi'nde düzenlenen konferansta öğrencilere bilinçli bir tüketici nasıl olunur, tüketicilerin sahip olduklar haklar ve bunun gibi konularda bilgiler verildi. Konferansta ayrıca öğrencilerin soruları Tüketici Hakem Heyeti yetkililerince cevaplandı. Konferans sonunda öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Turhal Kaymakamı ve aynı zamanda Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Bünyamin Yıldız, "Ülkemizin de taraf olduğu 1985 tarihli Birleşmiş Milletlerin Evrensel Bildirgesini ilan etmesi ile birlikte her yıl 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü, içerisinde bulunduğu haftayı da Tüketiciyi Koruma Haftası olarak kutlanmaktadır. Bütün dünya insanlarının ırk, renk, dil, siyasi görüş ve benzeri unsurlardan bağımsız olarak taşıdıkları evrensel kimlik, paylaştıkları ortak yazgı, beşikten mezara kadar tüketici olmalarıdır. Bu kadar geniş bir kitlenin korunması elbette önemli bir husustur. Tüketicilerin korunması konusu toplumun her kesimini ilgilendiren ve etkileyen, hiçbir kesimin kayıtsız kalamadığı bir husustur. Tüketicinin korunmasına yönelik kurallar ve uygulanmasındaki etkinlik, aynı zamanda bir toplumun ileri düzeyini gösteren unsurlardan bir tanesidir. Hiç şüphesiz ki tüketicilerin korunmasının en iyi yolu, onları sahip oldukları yasal haklar konusunda bilinçlendirmek, haklarını aramaları konusunda teşvik etmek ve yönlendirmektir. Bu bağlamda Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı olarak ilçemizde bulunan Yeşilırmak Anadolu Lisesi öğrencilerine "Bilinçli Tüketici Nasıl Olunur" konulu konferans verilerek tüketici olarak haklarımızın neler olduğu, nasıl ve nerelerde arayacağımızı, bilinçli tüketici olmanın yolları ve ülke ekonomisine sağladığı faydaları ile birlikte 2014 Mayıs ayında yürürlüğe giren 6502 Sayılı Tüketici Korunması Hakkındaki Kanun'un biz tüketicilere getirdiği yenilikler hakkında bilgi verilmiştir. Bu vesile ile hepimizin birer tüketici olduğumuz gerçeğinden hareketle tüm vatandaşlarımızın Dünya Tüketiciyi Koruma Haftası'nı kutluyorum" dedi.

"Bilinçli Tüketici Nasıl Olunur" Konferansı

"Bilinçli Tüketici Nasıl Olunur" Konferansı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim