• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 25 °C

Beyşehir’in Okullarında Yarışma Heyecanı

Beyşehir’in Okullarında Yarışma Heyecanı
Konya'nın Beyşehir ilçesinde Konya Büyükşehir Belediyesi'nin "Medeniyet Okulu" projesi kapsamında düzenlenen yarışmaların finali okullardaki öğrencilere...

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Konya Büyükşehir Belediyesi'nin "Medeniyet Okulu" projesi kapsamında düzenlenen yarışmaların finali okullardaki öğrencilere heyecanlı anlar yaşattı.

Medeniyet Okulu projesi kapsamında düzenlenen "Haydi Bil Bakalım" isimli bilgi yarışmasında Beyşehir birincisi okul Ali Rıza Celeboğlu Ortaokulu oldu. Ortaokul 6. sınıflarda öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak düzenlenen bilgi yarışmasının Beyşehir finali Kubadabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Finalde yarışmayı 83 puanla tamamlayan Ali Rıza Celeboğlu Ortaokulu birinci gelirken, ikinci 75 puan toplayan Gazi Ortaokulu oldu. Yarışma sonunda birinci gelen Ali Rıza Celeboğlu Ortaokulu ilçe birincisi olarak Konya'da yapılacak olan ilçeler arası yarışmada Beyşehir'i temsil edecek.

Bu arada, aynı okulda yine Konya Büyükşehir Belediyesi'nin "Medeniyet Okulu" kapsamında düzenlenen liselerarası münazara yarışmasında ise Ali Akkanat Anadolu Lisesi ile Vali Kemal Katıtaş Anadolu Lisesi öğrencileri finalde birinci gelebilmek için mücadele verdi. Yapılan değerlendirmede 383 puan toplayan Ali Akkanat Anadolu Lisesi birinci gelerek Konya'da düzenlenecek yarışmada Beyşehir'i temsil etmeye hak kazandı. 380 puan alan Vali Kemal Katıtaş Lisesi ikinci oldu.

Yarışmalarda dereceye giren okullara Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen kupa, madalya ve hediyeleri verildi. Konya'da yapılacak olan ilçeler arası yarışmaları için kura çekiminin 25 Şubat günü gerçekleştirileceği öğrenildi.

Yarışma programlarını Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, okul müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler ve velileri de izledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim