• BIST 9203.37
  • Altın 4296.947
  • Dolar 39.6155
  • Euro 45.6765
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 33 °C

Beyoğlu Mobil Kütüphane 5 bin kitapla Kahramanmaraş’ta

Beyoğlu Mobil Kütüphane 5 bin kitapla Kahramanmaraş’ta
Beyoğlu Belediyesi, depremzedeler için "Beyoğlu Mobil Kütüphane"yi hizmete sundu.

Beyoğlu Belediyesi, depremzedeler için "Beyoğlu Mobil Kütüphane"yi hizmete sundu. 5 bin kitabın yer aldığı Beyoğlu Mobil Kütüphane, Kahramanmaraş'ta bölge bölge gezerek depremzede çocuklarla buluşuyor.

Beyoğlu Belediyesi, asrın felaketinin ardından Kahramanmaraş'ta depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor. Barınmadan gıdaya, giyimden temizliğe kadar depremzedelerin her türlü ihtiyacının giderilmesi için hummalı bir çalışma yürüten belediye ekipleri, hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Beyoğlu'nda Her Semte Bir Kütüphane projesiyle kütüphane sayısını 13'e çıkaran Beyoğlu Belediyesi, depremin psikolojik etkilerini azaltmak ve bölge halkına normalleşme sürecinde umut olmak amacıyla Kahramanmaraş'ta "Beyoğlu Mobil Kütüphane" hizmetini hayata geçirdi.

Başkan Yıldız mobil kütüphaneyi ziyaret etti

Kahramanmaraş'ta her gün farklı bir noktada depremzedelerle buluşacak olan Beyoğlu Mobil Kütüphane'nin ilk durağı, Dulkadiroğlu'nda bulunan çadır kentin önü oldu. Kütüphaneye yoğun ilgi gösteren çocuklar, istedikleri kitaplara ulaşmanın mutluluğunu yaşadı. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da mobil kütüphaneyi ziyaret ederek kitap okuyan çocuklarla bir araya geldi. Çocuklarla sohbet eden Başkan Yıldız, çikolata ikramında da bulundu.

5 bin kitapla her gün farklı bir noktada kuruluyor

Beyoğlu Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 59. Kütüphane Haftası'nda hazırlanan "Beyoğlu Mobil Kütüphane", deprem felaketinden etkilenen Kahramanmaraş'a gönderildi. Çocuk ve gençlere yönelik kitaplar başta olmak üzere toplamda 5 bin adet kitapla Kahramanmaraş'ta faaliyetlerine başlayan "Beyoğlu Mobil Kütüphane", her gün depremzedelerin barındığı farklı bir bölgede kuruluyor. Belirli aralıklarla aynı bölgelere tekrar uğrayan kütüphane, depremzedelere aldıkları kitapları değiştirme imkanı da sunuyor. Mobil Kütüphane ayrıca düzenlediği Kırmızı Sedir Söyleşileri ile de çocukları sevdikleri yazarlarla buluşturuyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Muğla’da ‘Eşek’ krizi: Kampanya başlatıldı!20 Haziran 2025 Cuma 14:30
  • Ali Babacan, CHP'yi suçladı!20 Haziran 2025 Cuma 12:30
  • Başsavcılıktan ‘Etkin Pişmanlık’ soruşturması!20 Haziran 2025 Cuma 11:30
  • Ali Yerlikaya: 3 günde 1 kişi can verdi20 Haziran 2025 Cuma 11:15
  • İmamoğlu'nun Avukatı tutuklandı!20 Haziran 2025 Cuma 10:15
  • Mehmet Pehlivan ifadeye çağrıldı!19 Haziran 2025 Perşembe 17:00
  • Özgür Özel ve Ümit Özdağ ne görüştü19 Haziran 2025 Perşembe 16:30
  • Murat Çalık, hastaneye sevk edildi!19 Haziran 2025 Perşembe 16:00
  • Ümit Özdağ: Siyasi yasak beklemiyorum19 Haziran 2025 Perşembe 15:30
  • Perinçek ve Davutoğlu nerede buluştu?19 Haziran 2025 Perşembe 15:00
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim