• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C

Belediye meclis üyeleri çimento fabrikasının şehir dışına kaldırılmasını istedi

Belediye meclis üyeleri çimento fabrikasının şehir dışına kaldırılmasını istedi
Elazığ'da AK Partili belediye meclis üyeleri şehir içinde kalan Elazığ Çimento fabrikasının kaldırılması için mahalle muhtarları ile basın açıklaması...

Elazığ'da AK Partili belediye meclis üyeleri şehir içinde kalan Elazığ Çimento fabrikasının kaldırılması için mahalle muhtarları ile basın açıklaması yaptı.

Elazığ Çimento fabrikası önünde toplanan 6 AK Parti belediye meclis üyesi ve 10 muhtar, çimento fabrikasının şehir dışına kaldırılmasını istedi.

Çimento fabrikasının buradan kaldırılıp başka bir yere kurulması için burada toplandıklarını belirten AK Partili Belediye Meclis Üyesi Sait Kılıç, "Çimento fabrikası dediğimiz bu kuruluş, sadece etrafındaki mahallelere zarar vermiyor. Çimento fabrikası bütün Elazığ'a zarar veriyor. Buraya yük taşıyan ağır tonajlı araçların etrafındaki zararları var ama fabrika bir toz bulutu bıraktığı zaman bütün Elazığ zarar görüyor. Çimento fabrikasının kaldırılması için kim çaba gösteriyorsa Allah razı olsun. Biz seçilmişler olarak sonuna kadar onların arkasındayız. Muhtar arkadaşlar bu konuda çok sıkıntı çekiyorlar. Birilerinin Elazığ sahipsiz demesine ben katılmıyorum. Elazığ'ın sahibi vardır. Elazığ'da yaşayan her insan Elazığ'ın sahibidir. Bu memleket sahipsiz değildir. Bu kadar insan burada toplanıp bu açıklamayı yapıyorsa bu insanlar bu memlekete sahip çıkıyor demektir." dedi.

Çimento fabrikasının etkilediği mahallerin yıllardır bu eziklik ile yaşadığını belirten Sanayi Mahallesi Muhtarı Harun Fırat, "Muhtarlar olarak çimento fabrikasının kaldırılmasını istiyoruz. 66 senedir bu mahalleler bu ezikliğin altında yaşıyor. Artık bu mahallelerde üretilen sebze ve meyveler yenilmez hale geldi. Fabrikanın yüz metre karşısında bin 500 kişilik yurt yapılıyor. YİMPAŞ eski binası turizm okulu olacak. Bunlar hizmete açıldığı zaman buradaki insanlar simitle çimento tozunu birlikte mi yiyecek. Buradan sayın valimiz ve milletvekillerimize sesleniyorum. Biran önce bu konuya el atmaları lazım. Bu fabrika 5 mahalleyi yok etme noktasında. Bunun biran önce yer değişmesi lazım." diye konuştu.

Belediye meclis üyeleri çimento fabrikasının şehir dışına kaldırılmasını istedi

Belediye meclis üyeleri çimento fabrikasının şehir dışına kaldırılmasını istedi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim