• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C

Başkanlar, Kar-mek Mutfağı’nda

Başkanlar, Kar-mek Mutfağı’nda
Kartepe'yi ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ile Ataevler Kültür Merkezi'nde...

Kartepe'yi ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ile Ataevler Kültür Merkezi'nde devam eden KAR-MEK Uygulama Mutfağı'ndaki Aşçılık Kursu'nu ziyaret etti.

KAR-MEK Kursiyerlerin hizmetine sunulan ve büyük ilgi gören aşçılık kursunu ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ve Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, kursiyerle de sohbet etti. Başkan Üzülmez'i tebrik eden Başkan Karaosmanoğlu, kursiyerlere de tavsiyeler de bulundu. Çorba kazanının başına geçen ve yemeği kepçe ile karıştıran Başkan Karaosmanoğlu, "Her işi severek yapın. Yaptığınız işe özen gösterin. Aşçılar yemeğin başına geçtiklerinde karıştırarak onlara sevgisini katar, siz de böyle yapın. Böylesi kurslarla deneyim kazanan ve yeni lezzetleri keşfeden sizleri tebrik ediyorum" dedi.

Başkan Üzülmez, sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında ilçe halkına farklı imkanlar sunduklarını belirterek, "Kartepe Turizminde önemli bir yer tutan yeme içme turizmine katkı verecek bu çalışmamız yoğun bir ilgi gördü. Kartepeli kadınlarımız tarafından bu kursumuza da sahip çıkıldığını görmek beni mutlu etti. Kartepe'de turizme destek veren her proje bizim için önemli. Bu kursumuzla da yemek kültürünü geliştirip zenginleştiriyoruz" dedi.

Başkanların ziyaretinden memnunluk duyduklarını belirten Usta öğretici Nilay Kibar nezaretinde 14 kursiyer Kartepe Belediyesi'nin sunduğu hizmet için de teşekkür ettiler. Kursiyerler günün menüsünde yer alan ayran aşı çorbası, tavuk dürüm, ıspanaklı graten, mercimek köfte, patlıcan ezmesi yemeklerini konuklarının beğenisine sundu.

Ziyaret anısına Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe'yi sembolize eden kar tanesi figürü olan tezhip sanatı çalışması bir plaketi Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu'na hediye etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim