• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Başkan Tuna, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Başkan Tuna, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı
Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Öte yandan, Toroslar Belediyesi bu yıl da 23 Nisan'ı "Geçmişten Geleceğe Çocuk Oyunları" sloganıyla düzenleyeceği etkinliklerle kutlayacak.

Toroslar Belediye Başkanı Tuna, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 96. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında tüm dünya çocuklarının bayramını kutlayan Tuna, "Çocuklarımızın hedeflerine ulaşması ve ülkesine faydalı olması en büyük arzumuzdur. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk kurulduğu 23 Nisan 1920 gününü aynı zamanda geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza da bayram olarak armağan etmiştir. Bu bayram Türkiye Cumhuriyeti'nin çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir" dedi.

Çocukların, toplumun güvencesi olduklarını vurgulayan Tuna, "Çocuklarımızın geleceğe umutla bakan, sağlıklı ve üretken, araştıran, sorgulayabilen ve donanımlı kişiler olarak yetişmelerini sağlamak en büyük sorumluluğumuz olmalıdır. Çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Toroslar Belediyesi olarak hedefimiz, beyni bilgi ile dolu, sporcu kimlikleriyle öne çıkan, teknolojik gelişmişlikleri yakından takip eden ancak milli değerlerinden de asla vazgeçmeyen bir gençlik oluşturmaktır. Milli ve manevi değerlerine bağlı, yeni düşüncelere açık, üreten, paylaşan yeni neslin, ülkemizi her konuda bir adım daha ileriye götüreceğine inancımız tamdır. Türkiye Millet Meclisi'nin 96. kuruluş yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı uğruna can vermiş aziz şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyor, halkımızın ve tüm çocuklarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve barışın her zaman daim olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

TOROSLAR'DA, "GEÇMİŞTEN GELECEĞE ÇOCUK OYUNLARI" ETKİNLİĞİ

Öte yandan Toroslar Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bu yıl da "Geçmişten Geleceğe Çocuk Oyunları" sloganıyla düzenleyeceği etkinliklerle kutlayacak. Unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını yeniden hatırlatmak amacıyla gerçekleştirilecek olan etkinlik, 23 Nisan Cumartesi Günü saat 11.00'de, Korukent Mahallesi'ndeki Gençlik Merkezi'nde yapılacak. Topaç, bilyalı, çelik, gülle gibi eski çocuk oyunlarının oynanacağı etkinlikte ayrıca, katılımcılara uçurtma da dağıtılacak. Tüm çocukları, aileleriyle birlikte 23 Nisan'da Gençlik Merkezi'ne davet eden Başkan Tuna, "Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz bu etkinlikle, teknolojinin gelişmesi sonucu unutulmaya yüz tutan eski çocuk oyunlarının yeniden hayat bulmasını ve günümüz çocuklarımıza öğretilmesini amaçlıyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim