• BIST 10117.81
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 20 °C

Başkan Seçilmiş, "Faizsiz Krediden Hiçbir Kesinti Yapmıyoruz"

Başkan Seçilmiş, "Faizsiz Krediden Hiçbir Kesinti Yapmıyoruz"
Yeni Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bekir Seçilmiş, esnaflara verilen 30 bin TL faizsiz krediden hiçbir kesinti yapmadıklarını...

Yeni Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bekir Seçilmiş, esnaflara verilen 30 bin TL faizsiz krediden hiçbir kesinti yapmadıklarını belirtti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim öncesi vaatleri arasında yer alan esnafa sıfır faizli kredi imkanı 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. Önceden kredi çekmemiş her esnaf ve sanatkar başvurdukları takdirde bu krediden faydalanabilecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yeni Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bekir Seçilmiş, bu krediden 10 Şubat 2016 tarihi itibariyle hiçbir masraf kesintisi yapılmadığını söyledi. Bu kredinin küçük esnaf ve sanatkara çok yardımcı olacağını belirten Bekir Seçilmiş, "AK Parti Hükümetinin seçim vaatleri arasında bulunan Esnafa faizsiz kredi imkanı 1 Ocak tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. Başbakanımıza esnaf ve sanatkara verdiği sözü tuttuğu için çok teşekkür ediyorum. Önceden kredi çekmemiş olan tüm esnaf ve sanatkarlara yeni yılla beraber 30 bin liraya kadar faizsiz kredi vermeye başladık. Faizsiz kredilerden ilk etapta belirli bir miktarda Kooperatifimize katkı sağlanıyordu. Ancak 10 Şubat 2016 tarihli Başbakanlık genelgesi ile 30 bin liraya kadar olan faizsiz kredilerden hiçbir şekilde dosya masrafı ve benzeri kesintilerin yapılmayacağı tarafımıza bildirildi. Yani artık bu işten Kredi Kooperatifleri ve ilgili Banka şubeleri bir kuruş kar elde etmiyor, ama esnafımız kazanıyor. Bizim bu işte kazancımız yok diye işimizi hiçbir şekilde aksatmıyoruz. Bugüne kadar esnafımıza yaklaşık 3 milyon lira kredi kullandırdık. Bundan sonrada Devletimizin verdiği imkanlar doğrultusunda esnafımızın bu krediden faydalanması için bize verilen kredi limitini sonuna kadar kullandıracağız. Bu krediler esnafın önünü de açacak. 30 bin lira küçük esnaflar için az bir para değil. Türkiye'de ilk kez böyle bir kredi gerçekleşiyor. Bu kredileri 1 yıldan 5 yıla kadar vadelerle veriyoruz. Faizsiz kredilerin tüm esnafa can simidi olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim