• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Başkan Sancar’dan Pancar Ekme Daveti

Başkan Sancar’dan Pancar Ekme Daveti
Şeker İş Sendikası Muş Şube Başkanı Fikret Sancar, hükümetin pancar taban fiyatlarını olumlu karşıladığını belirterek, çiftçileri pancar ekmeye...

Şeker İş Sendikası Muş Şube Başkanı Fikret Sancar, hükümetin pancar taban fiyatlarını olumlu karşıladığını belirterek, çiftçileri pancar ekmeye davet etti.

Açıklamalarda bulunan Fikret Sancar, çiftçinin yeniden pancar tarlasına dönmesini beklediklerini söyledi. Hükümetin pancar taban fiyatlarını olumlu karşılamasının sevindirici olduğunu ifade eden Sancar, "Bundan sonra şeker fabrikasının daha uzun kampanya yapmasını sağlayacak pancar miktarına ulaşmayı bekliyoruz. Pancar çiftçisi yıllar içerisinde girdilerin artması ve buna karşılık pancar taban fiyatının beklenen oranda artmaması sebebi ile pancar tarımından büyük oranda çekildi. Son fiyatı ile cazip hale gelen pancar fiyatları ile çiftçilerimizin yeniden pancar tarımına dönmesini bekliyoruz. Şayet çiftçimiz pancar ekimine döner ve ürününe yeterli bakımını yaparsa verimi de artırmış olacak, emeğinin karşılığını almış olacaktır. Gübre fiyatlarında vergilerin kaldırılacak olması bir başka avantaj olarak değerlendirilmelidir" dedi.

Muş Şeker Fabrikası'nda son kampanyada 318 bin ton pancar işlenip 31 bin ton şeker üretildiğini kaydeden Sancar, "Verimli bir kampanya olmasına rağmen pancarın az olması fabrikanın zarar etmesine nedendir. Bir fabrikanın verimli olması için en az 3 ay kampanya yapması gerekir. Önümüzdeki kampanya dönemi için 400 bin ton pancar hedeflenmektedir, bu da istenen sürede kampanya için yeterlidir. Ekilmesi halinde yeterli kota olacaktır. Ancak pek çok çiftçimiz kota alıp avanslarını da aldığı halde ekim yapmaması hem tahminleri altüst etmekte hem de işletme malzemesi, yakıt temini konularında sıkıntı yaşatmaktadır. Bu tür bir uygulama güven zedeleyici olduğundan kota dağıtılırken daha titiz davranma söz konusu olacaktır. Konunun önemine binaen çiftçilerimizi pancar ekmeye davet ediyoruz. Hayvancılık, nakliye ve de istihdam açısından ilimizin en büyük kuruluşu konumundaki şeker fabrikamızın verimli çalışmasını sağlayabiliriz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim