• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Başkan Külcü’den Başarılı Sporculara Ödül

Başkan Külcü’den Başarılı Sporculara Ödül
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2015 yılı içinde düzenlenen şampiyonalarda madalya kazanan sporcuları ödüllendirdi.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2015 yılı içinde düzenlenen şampiyonalarda madalya kazanan sporcuları ödüllendirdi.

Ödül törenine Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediyespor Başkanı Zeki Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Güreş İl Temsilcisi ve Belediye Güreş Koordinatörü Hüseyin Teke, Çorum Belediyespor Amatör Branşlardan Sorumlu As Başkan Mustafa Ercan, Belediye Spor Müdürü Nadir Solak ile birlikte sporcular katıldı.

Çorum Belediyespor Başkanı Zeki Gül, kulüp olarak başarıyı ödüllendirerek hem sporcuları motive etmeyi hem de yeni yetişen çocukları spora yönlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Gül, kurulduğu günden buyana devamlı gelişen kulübün bu noktaya gelmesinde Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün büyük desteği olduğunu belirterek, önümüzdeki yıllarda bu törenlerde dünya şampiyonu sporcuları ödüllendirmeyi arzu ettiklerini kaydetti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, şehirlerin markalaşması için tüm alanlarda gelişim göstermesi gerektiğini, bunun içinde sportif alandaki faaliyetlere büyük önem verdiklerini söyledi.

Sporda başarının önemli olduğunu ancak elde edilen başarının devamlı olması gerektiğini vurgulayan Külcü, "Biz göreve geldiğimiz 2009 yılında Çorum Belediyespor'un 3-4 tane güreşçisi vardı, diğer branşlarda ise faaliyet yok denecek kadar azdı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü'müzün de kaynaklarından yararlanarak yaptığımız çalışmalar sonucunda geldiğimiz nokta ortada. İnsana yapılan yatırım uzun vadelidir. 10 yaşındaki bir çocuğu çalışmaya başlattığınızda ondan yedi sekiz sene sonra başarı gelecektir. Bizde sportif alanda yaptığımız yatırımların karşılığını almaya başladık ve inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda bu artarak devam edecektir. Sizler elde ettiğiniz başarılarla bizleri son derece mutlu ettiniz. Bizde bugün imkanlar ölçüsünde mutlu etmek istiyoruz. Sizlerin başarıları özellikle uluslararası alanda olduğu zaman, İstiklal Marşımızı çaldırdığınız zaman bizde bundan motive oluyoruz. Başarılar geldikçe geleceğe daha umutlu bakıyoruz" diye konuştu.

Sporun şehirlerin marka değerini artırmada ne kadar etkili olduğunun ortada olduğunu anlatan Başkan Külcü, "Bizler Çorum'un gelişimi için sanata, kültüre, çevreye ne kadar önem veriyorsak spora da onun kadar önem veriyoruz. Her alanda gelişim gösterdiğiniz zaman marka değeriniz artıyor. Şunu kesinlikle unutmayın yarışmalarda sporcular değil, şehirler ve ülkeler yarışır. Tüm alanlarda gelişime büyük önem veriyoruz ve bunu bir bütün olarak görüyoruz. İktidar olarak spora verdiğimiz önem tesis sayılarında açıkça ortadadır. 2002 yılında göreve geldiğimizde Türkiye'deki tesis sayısı 2905 iken bu yıl sonu itibariyle yeni yapılan tesis sayısı 1305 olacak. Yani 80 yılda yapılan spor tesisinin yarısını AK Parti İktidarında 12 yılda yaptık. Bu tesislerden yetişecek sporcuların başarısını şehir ve ülke olarak önümüzdeki yıllarda alacağımıza inanıyorum. Biz insana yatırım yapmayı her şeyin üzerinde görüyoruz, Tabi ki sportif alanda bayrağımızın dalgalanmasını, İstiklal Marşımızın çalınmasını çok istiyoruz. Ancak bizim bu isteğimiz kuru bir milliyetçilik değil. Bu başarıyı kazanan sporcuların ülkemizin değerlerine sahip onları özümsemiş erdemli isimler olmasını çok daha önemsiyoruz. Atatürk'ün dediği gibi "Zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklı" bunu istemeyen kimse olamaz. Sportif başarının yanında milli ve manevi değerlerle donatılmış örnek sporcular yetiştirmek çok daha önemli olduğuna inanıyorum. Başarılı sporcu olmanın yanında ahlaklı ve karakterli bireyler olmanız sizlerin farkınız olsun. Bundan sonraki yaşamınızda yolunuz ve bahtınız açık olsun, başarılarınız daim olsun" ifadelerini kullandı.

Başkan Külcü ve beraberindekiler daha sonra şampiyonalarda madalya kazanan sporcuları altınla ödüllendirdi.

Başkan Külcü’den Başarılı Sporculara Ödül

Başkan Külcü’den Başarılı Sporculara Ödül

Başkan Külcü’den Başarılı Sporculara Ödül

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim