• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Başkan Karalar’dan Turizm Atağı Önerisi

Başkan Karalar’dan Turizm Atağı Önerisi
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sanayi ve tarımda gerileyen Adana'nın bu kaybı turizmle atlatabileceğini vurgulayarak kentin tarihi, kültürel ve...

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sanayi ve tarımda gerileyen Adana'nın bu kaybı turizmle atlatabileceğini vurgulayarak kentin tarihi, kültürel ve gastronomik potansiyellerine dikkat çekti.

Başkan Karalar, Tarihi Kentler Birliği (TKB) Seyhan Semineri kapsamında "Seyhan Belediyesi'nin Kültür Mirasını Koruma Çalışmaları ve Yeni Hedefleri" başlıklı konuşma yaptı.

Karalar, Adana'nın, cumhuriyet döneminde kalkınmada kimine göre İstanbul'dan sonra ikinci, kimine göre ise İzmir'den sonra üçüncü olduğunu öne sürdü. Son yıllarda kentin kimliğinden uzaklaşmaya başladığını söyleyen Karalar, tarım ve sanayi alanlarındaki gerilemeyi işaret etti.

Tarihi ve kültürel potansiyelleri sayesinde Adana'nın gerileme sürecini turizmle atlatabileceğini vurgulayan Başkan Karalar, "Hem gastronomik turizm hem de sağlık turizmi olabilir. Gaziantep'i kutluyoruz çok. Gıptayla, hayranlıkla izliyoruz. Geçen gıda ile ilgili UNESCO tescilini almış. Tüm dünya bilir ki Adana'da da gastronomi çok önemlidir. İçli köftesi, güveci, şalgamı, ciğeri bir sürü yemeğiyle çok öne çıkmış bir kenttir ama kebap o kadar iyidir ki bunları bastırmaktadır. Oysa bir sürü, çok çok damak lezzeti oluşturan bizim de bir şeylerimiz vardır. Biz de çalışarak gastronomi konusunda UNESCO'dan tescil alırız. Bunu tarihi dokuda yapmak istiyoruz. Bilinmeyenleri bilinir hale getirmek istiyoruz. Bugüne kadar niye olmadı, niçin hiç önemli değil. Biz bunu doldurmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana'da 714 tane tescilli yapı bulunduğuna dikkat çekerek bunların 340 tanesinin Seyhan ilçesinde olduğunu kaydetti. Tüm güzellikleri ortaya çıkararak Adana'yı dünya kenti haline getireceklerinin altını çizen Karalar, şöyle devam etti:

"SEÇİLMİŞLER ATANMIŞLARLA DAYANIŞMA İÇİNDE ÇALIŞIYOR"

"Memnuniyetle söylemek istiyorum ki bugüne kadar Adana'da hem seçilmişler hem atanmışlar kendi aralarında birlik olamamışlardır ve bunun sıkıntıları Adana'yı bu hale getirendir. Aslında çatışanlara, kavga edenlere de yaramamış. 31 Mart seçiminden sonra mutlulukla ve sevinçle ifade etmeliyim ki hem sayın valimiz hem bürokratlar hem seçilmişler hem atanmışlar birlikte dayanışma içinde çalışmaktadır. 31 Mart'tan sonra ilk yaptığım konuşmada "Adana'da çatışma bitmiştir, çalışma başlamıştır" diye başlamıştım ve Büyükşehir ile de çok uyumlu çalışıyoruz. Bunun olumlu yansımalarını millet görmeye başlamıştır. Adana kısa sürede dünyaya tanıtılacak, turizm önemli boyuta gelecek. Adana da eskisi gibi mutlu insanların, zengin insanların, kentini seven insanların şehri haline gelecek.

Başkan Karalar'ın konuşmasının ardından Seyhan Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB) biriminden Uzman Arkeolog Umut Çakmak ve Aysin Aysu, Mimar Murat Ulaş kentin tarihi ve mimari dokularına yönelik sunumlar yaptı.

Programın devamında Doğal-Kültürel Miras, Eğitim, Örgütlenme, Tanıtım Sürecinde TKB'nin 15. yılı kapsamında çeşitli paneller devam edecek ve TKB Başkanı - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 15 yılın değerlendirmesini yapacak.

Başkan Karalar’dan Turizm Atağı Önerisi

Başkan Karalar’dan Turizm Atağı Önerisi

Başkan Karalar’dan Turizm Atağı Önerisi

Başkan Karalar’dan Turizm Atağı Önerisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim