• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Karaçoban’dan Nevruz Mesajı

Başkan Karaçoban’dan Nevruz Mesajı
Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban Nevruz Bayramı nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, "Yeni bir yılın başlamasını ifade eden, bolluk...

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban Nevruz Bayramı nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, "Yeni bir yılın başlamasını ifade eden, bolluk ve bereketin simgesi olan, baharın gelişini, doğanın uyanışını simgeleyen Nevruz Bayramını kutluyoruz." dedi.

Türk'ün demirden dağı eritip, Ergenekon'dan özgürlüğe kavuştuğu Nevruz Bayramının tüm Türk Cumhuriyetlerinde uzun yıllardır kutlanmakta olduğuna dikkat çeken Başkan Karaçoban, "Sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk ve kardeşlik duygularını güçlendiren, hoşgörüyü simgeleyen Nevruz; Orta Asya'dan Balkanlara, Ortadoğu'dan Anadolu'ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada binlerce yıldır aynı heyecan ile kutlanmaktadır. Fakat eli kanlı şer odakları, terör işbirlikçileri kendi propagandasını yapmak için yıllardır bu kutlu bayramı istismar etmektedirler." diye konuştu.

Farklı inanç ve etnik kültürlerde Nevruz'un kutlanmasının ortak bir payda olduğuna dikkat çeken Başkan Karaçoban, "Farklı inançlara, dillere, etnik köken ve kültürlere sahip insanlarımızın, çok eski tarihlerden bu güne, baharın gelişi olan Nevruz" u geleneksel bir bayram havası içinde kutlaması anlamlı ortak paydalarımızdandır. Nevruz; huzur içinde, milli birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde tüm insanlık adına sevgi, barış ve kardeşlik gibi değerlerin önemini hatırlatır. Terör örgütü sempatizanlarının propagandalarını, yaptıkları taşkınlıkları hatırlatmaz. Her yıl kol kola, omuz omuza, tek yürek olmuşçasına bu kutlu bayramımızı aynı coşku ve heyecanla kutlamaya devam edeceğiz. Gelecek aydınlık günlerimizi mutlulukla, huzurla geçirebilmemiz için şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış olan, tüm güzellik ve cömertliğiyle bizleri bağrında barındıran, bu cennet vatanda, tam bir uyum içinde yaşamamız ve bu cennet vatanı sevgi ve özenle korumamız gerekmektedir." dedi.

Başkan Karaçoban mesajını şöyle tamamladı:

"Ülkemizin zorlu günlerden geçtiği bu günlerde; hiçbir ayrım gözetmeden, kimseyi ötekileştirmeden, tek vücut olarak bir araya gelme, birlik olma ve el ele tutuşma zamanı. Birimiz diğerimizi dışlamadan, birimizin inancı, kültürü, değer yargısı ötekini yok etmeden; sevgi, saygı, hoşgörü içinde tarihimizi birlikte yazdık, coğrafyamızı birlikte güzelleştirdik. Bu kadim coğrafyada, bu değerlerle; bir et ve tırnak, taşla toprak gibi bir ve beraber yaşadık. Bu millet, geçmişte olduğu gibi bundan sonrada, acılarını, zor zamanlarını paylaşarak özgür, mutlu, müreffeh bir kader birliği içinde yaşayacaktır. Etnik kökeni, dini, dili ve siyasi görüşü ne olursa olsun, barışın başta Ülkemiz olmak üzere tüm dünyada egemen olmasını diliyorum. Tüm vatandaşlarımızın birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirecek bir Nevruz geçirmesini temenni ediyorum. Bu duygularla; Yeni bir yaşam ve güzel günlerin habercisi Nevruz'un, huzur ve mutluluk getirmesi dileğiyle, tüm halkımızın Nevruz'unu kutluyor, ürünlerimizin bereketli olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim