• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Haluk Alıcık’ın Deprem Haftası Mesajı

Başkan Haluk Alıcık’ın Deprem Haftası Mesajı
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, depremin değil kalitesiz binaların ve deprem konusunda eğitimsizliğin can aldığını belirtti.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, depremin değil kalitesiz binaların ve deprem konusunda eğitimsizliğin can aldığını belirtti.

1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Haluk Alıcık, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Deprem, dünyanın en önemli gerçeklerindendir. Ülkemiz de coğrafi yapısı ve iklim özelliklerinden dolayı doğal afetlere en çok maruz kalan ülkelerinden biridir. Geçmişte yurdumuzda birçok yıkıcı deprem olduğu gibi, gelecekte de sık sık oluşacak depremlerle büyük can ve mal kaybı olma ihtimali oldukça yüksektir. 1-7 Mart Deprem Haftasında, deprem bilincinin oluşturulması, yaşanan deprem felaketlerinin hatırlanması ve olası deprem felaketlerine karşı hazırlıklı olunması amacıyla birçok faaliyet yapılmaktadır. Eğitim ve teknik donanım açısından yeterli kurum ve kuruluşlarımız tarafından bilgilendirici eğitim ve tatbikat çalışmaları ve insanların sağlam yapılarda huzur ve güven içerisinde yaşamaları için gerekli tedbir ve düzenlemelerin yapılması önem arz etmektedir" dedi.

Son yıllarda yaşanan depremler sonrası, toplumda deprem olgusunun çok boyutlu olarak değerlendirilmesi sağlandığı ve bu konuda önemli adımlar atıldığını belirten Haluk Alıcık, "Depremlere dirençli bir toplum hedefine ulaşması konusunda, bina yaptıran vatandaşlarımız ile tüm kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerimize önemli görevler düşmektedir. İlçemizde afete duyarlı bir kamuoyu yaratmak ve kent içerisinde afete yol açabilecek tehlikelerin azaltılabilmesi için çalışmalarda bulunan ve Nazilli Belediyesi tarafından kurulan Nazilli NAKUT'a ülke genelinde AFAD ve diğer kuruluşlara başarılar diliyor, vatandaşlarımıza doğal afetlerden uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam temennisiyle sevgi ve saygılar sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim