• BIST 10111.65
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Başkan Fadıloğlu, Gaziantep’e ’Gazi’ Unvanının Verilişini Kutladı

Başkan Fadıloğlu, Gaziantep’e ’Gazi’ Unvanının Verilişini Kutladı
Gaziantep Şehitkamil İlçe Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 8 Şubat 1921 yılında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Antep'e "Gazilik" unvanının verilişinin...

Gaziantep Şehitkamil İlçe Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 8 Şubat 1921 yılında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Antep'e "Gazilik" unvanının verilişinin 95. yıl dönümünü kutladı. Başkan Fadıloğlu yayımladığı mesajında, "Bu anlamlı gün vesilesiyle, bir kez daha "Gazilik unvanı ve İstiklal Madalyası" kazanmanın haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

'GAZİLİK" ÖZVERİLİ BİR MÜCADELENİN ÜRÜNÜDÜR

Antep'e "Gazilik" unvanının verilişinin 95. yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulunan Başkan Fadıloğlu, "Gaziantep savunması, yürekleri yurt sevgisi ile dolu bir avuç Anteplinin gerçekleştirdiği, inanılması zor bir efsanedir. Alın teri ile ıslanmış, umutla yeşermiş, toprağını işgalcilere vermemek için canını feda eden, şehir bombardıman altında iken "vatanım" diyebilen, "Hürriyet" diyebilen insanımızın dayanışma ve kentleşme içerisinde akıllara durgunluk veren, özverili bir mücadelenin ürünüdür. Bununla ne kadar övünsek azdır. 8 Şubat, tüm yurtta kahramanlık örneği olan şehrimizin bu onurlu mücadelesini taçlandıran, "Gazi" unvanına sahip olmamızı sağlayan tarihi bir gündür. Gaziantep mücadeleden bıkmayan, engellerden çekinmeyen, tarihi boyunca göstermiş olduğu tüm başarılarla Türkiye'ye her zaman örnek teşkil etmiştir. İstiklal Savaşı'nda ortaya koyduğu mücadele gücünü, bugün ekonomi, ticari ve kültürel hayatına da yansıtan Gaziantep, her türlü şartta mücadelesine devam ederek adına ve şanına yakışır şekilde ülkeye moral kaynağı olmuştur" dedi.

'GAZİLİK UNVANI VE İSTİKLAL MADALYASI" KAZANMANIN HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ

8 Şubat 1921 tarihinde, TBMM'nin 93 nolu kanunuyla Antep'e "Gazilik" unvanı verdiğini kaydeden Fadıloğlu, "Gaziantep için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; "Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler" demiştir. Ayrıca 7 Şubat 2008 tarihinde çıkarılan 5734 sayılı kanunla Kurtuluş Savaşı sırasında verdiği destansı mücadele ile büyük kahramanlık gösteren gazi ilimize İstiklal Madalyası verilmesi de öngörülmüştür. Bu madalya, yokluklar içinde kıvranırken, canlarını ortaya koyarak bağımsızlık ateşini yakan şehitlerimizin ve gazilerimizin hatırına bir anlamda TBMM'nin armağanıdır. Bu anlamlı gün vesilesiyle, bir kez daha "Gazilik unvanını ve İstiklal madalyası" kazanmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Kurtuluş mücadelemizde canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla ve saygıyla anıyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim