• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Başkan Eser, Adana’daki Malatyalılarla Buluştu

Başkan Eser, Adana’daki Malatyalılarla Buluştu
Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Darendeliler Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın (DASEV) Adana İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirdiği...

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Darendeliler Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın (DASEV) Adana İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirdiği "Organ Bağışı Kampanyası" etkinliği ve Mütevelli Heyet Toplantısı'na katıldı.

Kahvaltı programı ile başlayan etkinlikte konuşan Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, DASEV'in eğitim ve sağlık başta olmak üzere örnek çalışmalara imzasını attığını söyledi. Darende'deki proje ve çalışmaları hakkında kısa bilgi veren Eser, "DASEV, daha önce Darende'ye güzel bir meslek yüksekokulu kazandırılmasına vesile oldu. İnşallah sıra şimdi o okulumuza bir yurt kazandırmaya geldi. Darende'de eğitim gören yüksekokul öğrencileri, özellikle kızlar barınma konusunda sıkıntılar yaşıyor. Ben inanıyorum ki, yurt yapıldığı takdirde öğrenci sayısı artacak, öğrenciler açık olduğu halde gelmedikleri bölümleri tercih edecek, okul tam kapasite hizmet verecek. Hayırsever ve hamiyetperver hemşehrilerimizin bu konuda gerekli duyarlılık ve yardımı göstererek yurt konusundaki problemin çözülmesini sağlayacaklardır" şeklinde konuştu. Doktor bir yönetici olarak organ bağışının önemine vurgu yapan Eser, hayat kurtarma ve şifaya vesile olmanın gerek insani, gerek vicdani gerekse de inanç değerleri açısından büyük önem arz ettiğini kaydetti. Eser, Malatyalıları Darende'ye davet ederek ilçede misafir etmek istediklerini belirtti.

Adana Valis, Mustafa Büyük ise DASEV'in toplumsal bilinç oluşturma adına bugüne kadar birçok başarılı faaliyetler gerçekleştirdiğini belirterek, DASEV üyelerine teşekkür etti. Etkinlikte "Her Bağış Yeni Bir Hayattır, Sizde Bir Hayat Kurtarın" başlığı altında sinevizyon gösterimi ile organ bağışının dünyada ve Türkiye'deki son güncel bilgileri katılımcılara anlatıldı. Düzenlenen etkinlik, davetlilerin organ bağışında bulunmasıyla sona erdi.

Başkan Eser, Adana’daki Malatyalılarla Buluştu

Başkan Eser, Adana’daki Malatyalılarla Buluştu

Başkan Eser, Adana’daki Malatyalılarla Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim