• BIST 96.121
  • Altın 239,994
  • Dolar 6,2046
  • Euro 7,2854
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C

Bakır cezvede soğuk suyla pişir, köpüklü iç

Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği’nden bol köpüklü araştırma...

Yumuşak suya sahip bölgelerde bakır cezvede yapılan Türk kahvesinin kıvamı daha yüksek oluyor.

Kireçli, sert sularda ise elektrikli cezveler daha kıvamlı kahve hazırlıyor. Sıcak suyla hazırlanması halinde kıvamı daha fazla olurken, köpük miktarı düşüyor.

Suyun sertliği arttıkça köpük miktarı da artıyor ancak köpüğün uzun süre kalması için suyun soğuk ve yumuşak olması gerekiyor. 

www.istanbulhaber.com.tr

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Kedilere özel rehabilitasyonlu otel04 Ağustos 2018 Cumartesi 14:32
  • Ordu'da çocuklar su oyun parkında serinliyor02 Ağustos 2018 Perşembe 17:00
  • Bahçıvan olabilmek için yarıştılar02 Ağustos 2018 Perşembe 16:00
  • 'Yaşlı köyleri kuracağız'31 Temmuz 2018 Salı 13:16
  • Kral penguenlerinin sayısında büyük düşüş31 Temmuz 2018 Salı 12:30
  • Yavru köpek Kuzey iyileşiyor28 Temmuz 2018 Cumartesi 11:54
  • Avrupa'dan Asya'ya pedal çeviriyor27 Temmuz 2018 Cuma 12:38
  • Cilalı Taş Devri'nden esinlenip 'ilkel tekne' yapıyorlar17 Temmuz 2018 Salı 16:40
  • Yozgat'ta 8 milyon yıllık fosil bulundu17 Temmuz 2018 Salı 16:20
  • Tuz Gölü'nde flamingo şöleni12 Temmuz 2018 Perşembe 12:29
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim