• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Bakır cezvede soğuk suyla pişir, köpüklü iç

Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği’nden bol köpüklü araştırma...

Yumuşak suya sahip bölgelerde bakır cezvede yapılan Türk kahvesinin kıvamı daha yüksek oluyor.

Kireçli, sert sularda ise elektrikli cezveler daha kıvamlı kahve hazırlıyor. Sıcak suyla hazırlanması halinde kıvamı daha fazla olurken, köpük miktarı düşüyor.

Suyun sertliği arttıkça köpük miktarı da artıyor ancak köpüğün uzun süre kalması için suyun soğuk ve yumuşak olması gerekiyor. 

www.istanbulhaber.com.tr

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim