• BIST 9774
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Aynı İş Yerini İki Kez Soydular

Aynı İş Yerini İki Kez Soydular
Turhal ilçesinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili altı kişi yakalandı.

Turhal ilçesinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili altı kişi yakalandı.

Olay, Mimar Sinan mahallesinde bir markette meydana geldi. Geceleyin iş yerine gelen iki kişi kask ve kapşonla yüzlerini kapatarak, marketin kapı kilidini kırarak içeri girdi. Market raflarından kuru yemiş, çikolata gibi gıda maddeleri ile değişik markalarda sigara, minibüs jetonları, kasada bulunan bozuk 100 TL, 3 bin 500 TL değerinde dizüstü bilgisayar ve sadaka kutusunu alarak kaçtı.

Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, hırsızlık yapan şahısların daha önce çeşitli suçlardan kayıtlı İ.Y (16) ve A.A.P. (17) olduğunu tespit etti. Emniyet ekipleri şahısları 24 saat içinde yakaladı. Markete kendilerinin girdiğini itiraf eden şahıslar, aldıkları eşyaları kullanılmayan bir evde sakladıklarını söyledi. Şahısların gösterdiği eve giden polis, marketten alınan değişik markalarda 275 paket sigara, 99 çakmak, 1 dizüstü bilgisayar, 57 minibüs jetonu, 83.30 TL madeni para, 13 paket kuru yemiş, 38 çikolata, 33 sakız, 1 bozuk para kabı, 1 sadaka kutusu, dizüstü bilgisayara ait 1 çift hoparlör, 1 mavs, 1 adaptör ile 1 motosiklet kaskı, 1 erkek cüzdanı, bankamatik kartı buldu.

Yapılan adli işlemlerin ardından İ.Y ve A.A.P çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Konuyla ilgili market sahibi Recep Biçer "Dükkanımı soyan şahıslar daha öncede benim dükkanımı soymuşlardı. Ben affetmiştim ama tekrar dükkanıma gelerek soygun gerçekleştirmişlerdir. Dolu olan şeker çuvalını boşaltıp içerisine sigara ve diğer malzemeleri doldurup birde çam ayakkabı boyası ile "hırsız hoş geldin" yazarak dalga geçercesine yazı yazmışlar. Çaldıkları malzemeleri polislerimizin çalışmaları sonucunda yakalandılar. Ben polise çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bir diğer hırsızlık olayı ise Celal mahallesinde bulunan bir manavda meydana geldi. İş yerinin kapatılmasının ardından gece manav dükkanına gelen üç kişi dükkanın camını kırarak iş yerine girdi. İş yerinde bulunan kasaya yönelen hırsızlar kasada bulunan 220 TL parayı ve bir cep telefonunu alarak iş yerinden ayrıldı. Sabah dükkanına gelen iş yeri sahibi camın kırık olduğunu ve hırsızlık yapıldığının anlaşılması üzerine çalışma başlattı.

Polis birimlerinin güvenlik kameralarını incelenmesinde hırsızlık yapan şahısların daha önce çeşitli suçlardan birçok kayıtları bulunan H.Ç(14), B.C.İ(14), O.Ü.D(13) olduğunu belirledi. Hırsızlık yaptıklarını kabul eden şahıslar kendilerini R.B(21)'nin yönlendirdiğini söyledi. R.B kısa sürede yakalanarak diğer zanlılarla birlikte çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi. İkinci hırsızlık olayı an be an güvenlik kamerasına yansıdı.

Aynı İş Yerini İki Kez Soydular

Aynı İş Yerini İki Kez Soydular

Aynı İş Yerini İki Kez Soydular

Aynı İş Yerini İki Kez Soydular

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim