• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Aydın’da Çilek Hasadı Başladı

Aydın’da Çilek Hasadı Başladı
Aydın'da üretilen en önemli meyvelerin başında gelen çilekte hasat mevsimi başladı.

Aydın'da üretilen en önemli meyvelerin başında gelen çilekte hasat mevsimi başladı. Gerek iklim koşulları gerekse nefaset ve rekolte bakımından son yılların en güzel sezonlarından birini yaşayan çilek üreticisi sezondan ümitli olurken Aydın Sultanhisarlı üretici ve tüccarlardan Erdinç Çeliksoy, bu yıl sezondan umutlu olduklarını söyledi.

Aydın'ın en fazla çileğinin üretildiği Sultanhisar, Atça, Yenipazar ve Köşk civarındaki yaklaşık 15 bin dönüm alanda çilek hasadı başladı. Rusya ile yaşanan krizin ardından çilek ihracatına yönelik yaşanması muhtemel sıkıntıların alternatif pazarlarla sayesinde çözüldüğü belirtilirken hasat edilen ilk ürünlerin de Irak ve İran'a gittiği, alternatif yollardan da Rusya'da Türk çileği tüketildiği belirtildi.

"ŞİMDİLİK BİR SIKINTI GÖRÜNMÜYOR"

Bölgenin önde gelen üretici ve tüccarlarından Erdinç Çeliksoy, bu yıl çilek üretimi için oldukça uygun geçen iklim koşulları sayesinde Sultanhisar ve civarındaki çileklerin kalite, nefaset ve rekolte bakımından oldukça iyi olduğunu belirterek sezondan umutlu olduklarını belirtti. Önceki gün ilk hasatların yapıldığını ve önümüzdeki günlerde bölgedeki yaklaşık 15 bin dönüm çilek tarlalarında hasadın yoğun olarak başlayacağını belirten Çeliksoy, "Hasat başladı ürünler çok kaliteli. İlk hasatlar toptan 2,5-3,5 TL arasında işlem gördü. Önümüzdeki günlerde fiyatların daha da iyileşeceğini umuyoruz. Rekolte de iyi görünüyor. Türkiye'nin en iyi çileği Sultanhisar ve çevresinde yetişiyor şu anda İspanya ile yarış halindeyiz" diye konuştu.

"İRAN VE IRAK SOFRALARINI TÜRK ÇİLEĞİ SÜSLEMEYE BAŞLADI"

Geçen yıl yaşanan Uçak krizinin ardından Rusya pazarı ile ilgili yaşanması muhtemel sorunların çözüldüğünü ve alternatif pazarlarla ihracatın devam ettiğini belirten Erdinç Çeliksoy, "İran ve Irak sofralarını Türk çileği süslemeye başladı. Rusya ile yaşanan sıkıntının ardından diğer ülkelerle yapılan görüşmeler olumlu geçti. Şu anda İran ve Irak önemli bir Pazar oldu. Bunun yanında Rusya'ya alternatif yollardan bizim ürünlerimiz yine gidiyor. Şu anda her şey iyi gidiyor ve sezondan umutluyuz. Ancak bu bir piyasa hiçbirşeyin garantisi yok, ancak ümidimizi de kaybetmiş değiliz" ifadelerine yer verdi.

Aydın’da Çilek Hasadı Başladı

Aydın’da Çilek Hasadı Başladı

Aydın’da Çilek Hasadı Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim