• BIST 9902.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Aydın havaalanını istiyor

Aydın havaalanını istiyor
Yıllardır yapılamayan Çıldır Havaalanı için kapsamlı bir rapor hazırlayan Aydın Ticaret Odası (AYTO), bunu kamuoyuna açıkladı.

Yıllardır yapılamayan Çıldır Havaalanı için kapsamlı bir rapor hazırlayan Aydın Ticaret Odası (AYTO), bunu kamuoyuna açıkladı. Aydın'ın havaalanı ihtiyacının bugüne kadar hep lafta kaldığını, bugünse oda olarak kapsamlı bir rapor hazırladıklarını belirten AYTO Başkanı Hakan Ülken, "Biz Aydın'a havaalanını lafla, "istiyoruz" demekle değil, altını doldurarak, doğru verilerle ve hazırladığımız raporla istiyoruz. Çıldır Havaalanı, Aydın için milli bir meseledir. Herkes bu meseleye sahip çıkmalıdır." dedi.

MADO tesislerinde AYTO yönetimiyle birlikte raporu açıklayan Ülken, "Bu raporumuz, AYTO'nun raporu olarak çıkacak ama Aydın'ın raporu olacak. Hep birlikte hareket edebilmenin, kazanımlar elde etmeye yönelik önümüzü açabileceğini gösterecek bir süreç olacak. Türkiye'de yatırımlar kolay değil. Kamu kaynaklarının yatırıma dönüştürülmesinde devlet erki, netice itibariyle kamunun kaynağını biraraya toplar, bunun yönetimini yapar. Bizler de bu kamu kaynaklarından, kendi alanlarında ve bölgelerinde neleri tesis edebilirizin mücadelesini veririz. Biz de Aydın olarak Aydın'a neler kazandırabiliriz, Aydın'ın nelere ihtiyacı var, Aydın nelerde geri kaldı, bunları tespit etmek ve kamuoyu oluşturmakla mükellefiz." dedi.

Aydın'a havaalanı gerektiğini, rapordan örnekler vererek anlatan AYTO Başkanı Ülken, "Aydın'ın nüfusu 1 milyon 53 bin. Bir Aydınlının, İzmir Adnan Menderes Havaalanı'nda uçağa gitmek için kat ettiği yol 846 km. Bir Aydınlının uçağa gitmek için kat ettiği yol, eğer Çıldır Havaalanı olsaydı 244 km. Yaklaşık üç misli fazla. Aydın Çıldır Havaalanı'nın maliyetini, Ulaştırma Bakanlığı Devlet Hava Meydanları kendi uzman ekibi, buradaki fizibilite çalışmalarıyla kamulaştırma dahil hesapladılar. Yapılan çalışmada, Aydın Çıldır Havaalanı'nın hazır hale gelmesi için 180 milyon TL gerekiyor. Bu 180 milyon TL, bir havaalanının faaliyete geçirilmesi için genel bütçe içerisinde gerçekten çok komik bir rakam." dedi. Adnan Menderes Havalimanı'na Aydın'dan demiryolu ve karayoluyla günlük ortalama 2 bin kişi gidip geldiğini belirten Ülken, "Aydın'dan Adnan Menderes Havaalanı'na özel havayolu şirketi servisiyle her gün ortalama 400, Havaş ile 150, trenle 215, araçla 772 ve Aydın Otogarı'ndan İstanbul ve Ankara'ya bin 500 kişi seyahat ediyor. Bunların üçte biri havayolunu tercih etse 495 kişi, bu da günlük ortalama 2 bin kişi demek. Bu da 15'e yakın uçak yapar. Bunun yarısı bile deseniz bin yolcu demek ama 2 binin üzerinde olduğuna da eminim." şeklinde konuştu.

Çıldır Havaalanı'nda şu anda THY, açtığı okulla pilot yetiştiriyor.

Aydın havaalanını istiyor

Aydın havaalanını istiyor

Aydın havaalanını istiyor

Aydın havaalanını istiyor

Aydın havaalanını istiyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim