• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

AÜ Vekil Rektörü Ünal’dan 2016 Yılı Beklentileri

AÜ Vekil Rektörü Ünal’dan 2016 Yılı Beklentileri
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Ünal, Akdeniz Üniversitesi'nin, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve topluma hizmet işlevlerini...

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Ünal, Akdeniz Üniversitesi'nin, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve topluma hizmet işlevlerini yerine getirirken 2016 yılı ile birlikte kaliteyi esas alan bir anlayışla hareket etmeye özel önem vereceklerini söyledi.

AÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Ünal, 2016 yılında kaliteyi esas alan bir anlayışla hareket etmeye önem vereceklerini söyledi. Ünal, "Bu aynı zamanda ülkemizin 2023 yılı hedefleri açısından da bize sorumluluk yüklemektedir. Nitekim 10. Kalkınma Planında da yükseköğretimde kalite güvencesi sisteminin oluşturulması hedef olarak belirlenmiştir. 1982 yılında kurulan Akdeniz Üniversitesi; halen 18 Fakülte, 7 Enstitü, 6 Yüksekokul, 1 Konservatuvar, 11 Meslek Yüksekokulunda eğitim alan 2 bini uluslararası öğrenci olmak üzere 60 bin öğrencisiyle, 2 bin 400 akademik ve 2 bin idari personeli ile nicel olarak önemli bir gelişme göstermiştir" dedi.

Akdeniz Üniversitesi'nin dünya üniversiteleri sıralamasında hak ettiği yere gelmesi için çalışmaları arttıracaklarını ifade eden Ünal, "tüm faaliyet alanlarında nitelik bilimsel bilgi üretimi ve eğitim- öğretim başta olmak üzere tüm faaliyetlerinde kaliteye çok daha fazla odaklanmalıdır. Bu nedenle üniversitemizde 2016 yılından itibaren tüm akademik ve idari birimlerimiz kalite odaklı olacaktır. Bu amacımıza adil, katılımcı, şeffaf, hesap verebilen, kurumsallaşmayı ve liyakatı önceleyen bir yönetim anlayışı izleyerek ulaşacağız. Mevcut bilgi birikimimiz ve kapasitemiz ve yönetim anlayışımızla çalışanlarımızın kuruma aidiyet duygusunu artırarak bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum" diye konuştu.

2016 yılı için dileklerini de ileten Prof. Dr. Mustafa Ünal, "2016 yılının Akdeniz Üniversitesi ailesine, Antalyamıza, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve mutluluklar getirmesini diliyorum. Yeni yılda Akdeniz Üniversitesi olarak kadim medeniyetimizin mirasçısı olmanın bilinciyle üniversitemizi kentiyle bütünleşmiş, bilgi üreten ve ürettiği bilgiyi teknolojiyi dönüştüren, nitelikli eğitim-öğretim faaliyetleri yapan, sanatsal, kültürel ve sportif başarılarıyla adından söz ettiren, uluslararası tanınırlılığı olan ve tüm dünyada saygın bir üniversite haline gelmek için büyük bir özveri ile çalışacağımızı özellikle vurgulamak isterim. 2016 yılının öğrencisiyle ve tüm çalışanları ile Akdeniz Üniversiteli olmanın ayrıcalığını ve haklı gururunu hep birlikte yaşayacağımız bir yıl olmasını diliyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim